vízilabda

2020.07.10. 17:30

Világklasszisok ellen játszik a DVSE

A debreceni csapat meghívta a Szolnoki Dózsát egy gálamérkőzésre az új debreceni strandra.

Fotó: Nemzeti Sport-archív

A Debreceni Vízilabda Sportegyesület a 2019/2020-as félbeszakított bajnokság után már a következő szezonra készül. A cívisvárosi klub céljául tűzte ki, hogy minél több helyi nevelésű fiatal kapjon lehetőséget a vízben, ezt az utat kívánják folytatni a soron következő idényben is. Többek között erről is beszélt Miroszlav Bajin vezetőedző a Hajdú-bihari Naplónak.

Fiatal gárda

– Hivatalosan július elsején kezdtünk, de június közepén már vízbe ugrottunk. Két hétig edzettünk a kis medencében, aztán átmentünk a nagyba, és azóta teljes erőbedobással készülünk.

„Teljes a keretünk, mindenki itt van, még egy játékos csatlakozhat, de róla most még nem mondhatok semmit.”

Az ifi csapatból több játékos – Oltean Sebastian, Kardos Márton, Nagy Norbert, Krasznai Bendegúz és Tőzsér Dávid – csatlakozott a felnőtt kerethez. Miroszlav Bajinék idén is nagyon ifjú csapattal indulnak majd neki az OB I. és a Magyar Kupa küzdelmeinek. – Egészen 2003, 2004, de akár még 2005-ös születésűek közül is van olyan akit már lehet nevezni. Rajtuk kívül még érkezett hozzánk kölcsönbe két vízilabdázó Szolnokról, ők kiöregedett ifisták, úgyhogy tényleg tele vagyunk fiatalokkal.

Meccs fürdőzéshez

A DVSE szombaton 16 óra 30 perctől egy gálameccsen fogadja a Szolnoki Dózsa csapatát egy különleges helyszínen, hiszen a nemrég megnyitott Aquaticum Debrecen Strand ad majd otthont a mérkőzésnek. A többszörös magyar bajnok, illetve 2017-ben Bajnokok Ligája győztes vendégek több olimpiai bajnokot, világ- és Európa-bajnokot tudnak soraikban. – Az egyesületünk és a strand vezetői találták ki, hogy szervezzünk egy találkozót, ami a vízilabdát és az új fürdőt is népszerűsíti. Jó kapcsolatunk van a szolnokiakkal, felhívtuk őket, és ők nagyon szívesen vállalták. Nem vagyunk egy szinten, de minden erőnkkel azon leszünk, hogy megnehezítsük a dolgukat. Ez egy promóció a sportágnak, egy kis bemutató a közönségnek fürdőzés és napozás közben egy nagyon szép helyen, reméljük, hogy az idő is jó lesz – mondta a vezetőedző.

A klub a hivatalos honlapján hívta fel a figyelmet arra, hogy a négyszer öt perces mérkőzések után a DVSE fiatal tehetségeinek részvételével tartanak egy látványos bemutató edzést a nagyközönségnek.

Pénteken sorsolták ki a következő hetekben lezajló Magyar Kupának a csoportjait. A DVSE ellenfelei az OSC, a Szentes és a Szeged lesznek a csoportban. A mérkőzéseket Szegeden fogják lejátszani a csapatok.

Bakos Attila

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!