A nap legfontosabb hírei

2024.05.03. 22:01

Finom falatokról és érzelmes búcsúról szólt a nap Hajdú-Biharban

Ismét sok fontos esemény történt Hajdú-Biharban, amelyeket érdemes összefoglalni. A péntek nap legfontosabb történései egy helyen.

Haon.hu

Az International Food Day és a Tóth Árpád Gimnázium végzőseinek ballagása is felejthetetlen élmény

Forrás: Napló-archív

  • Tizenhetedjére is megnyitotta kapuit a Debreceni Egyetem konyhaművészeti eseménye a Nagyerdei Stadion előtt. Az International Food Day gasztronómiai fesztiválra mintegy 22 ezer adag étellel készültek.
  • Elkezdődtek Debrecenben is az idei ballagások, több ezer diák vesz vagy már vett búcsút a középiskolájától. Péntek délután a Tóth Árpád Gimnázium ballagási ünnepségén a végzősöknek utoljára szólalt meg a csengő. 
  • A környezettudatosság jegyében szervezett közösségi hulladékgyűjtést a Létai út területén önkéntesekkel karöltve a város vezetősége. A szemétszedéssel példát mutattak a környéken élőknek is.
  • Okos ivóvíz-távvezeték épült Balmazújváros és a cívisváros között. A TRV Zrt. projektje jelentősen hozzájárul Debrecen ivóvízellátása biztonságához, minőségi javulásához.
  • Egy közelmúltban elkészült környezeti hatástanulmány mutatta ki, hogy jelentős talajszennyezés történt Hajdúnánás egyik városrészében. A tedeji szennyezettség kapcsán felmerült a helyi agrárcég érintettsége, így bővebb tájékoztatásért fordultunk a környezetvédelmi és a vízügyi-vízvédelmi hatóságokhoz.
  • Szívmelengető dolgot tett egy hajdúszoboszlói asszony egy hajléktalan férfival: A 74 esztendős, térdműtétre váró fővárosi férfinak a híradások nyomán egy Hajdúszoboszlón élő hölgy ajánlotta fel, hogy ingyen nála lakhat, csupán a csirkék körül kér érte némi segítséget.
  • Kiderült, hogyan történhetett a halálos baleset Debrecennél, amelyben egy motoros halt meg május 1-én. 

Ajánljuk még:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában