futsal Bajnokok Ligája

2019.10.10. 13:54

Sorsdöntő mérkőzés előtt az MVFC

Amennyiben a Berettyóújfalu pénteken legyőzi a kazah Kajrat együttesét, továbbjut a BL-ben.

Fotó: Kiss Annamarie

Amint arról beszámoltunk, az MVFC Berettyóújfalu 5–1-es vereséget szenvedett szerdán este az orosz KPRF együttesétől a Pálfi István Rendezvénycsarnokban. Ez volt a Bajnokok Ligája 4. csoportkörében a második vereségük a házigazdáknak, egy nappal korábban a spanyol Murcia verte meg a piros-fehéreket.

Rossz utolsó passzok

– Úgy mentünk bele a szerdai mérkőzésbe, hogy kellő agresszivitással mindent kiadunk magunkból – tekintett vissza Gál István, a Mezei-Vill válogatott játékosa. – Megpróbálunk bátor, kezdeményező futsalt bemutatni, mivel a keddi, Murcia elleni találkozón a védekezésben – főleg az első félidőben – nem voltunk kellőképpen élesek. Szerda este már hellyel-közzel irányítottuk is a összecsapást, de nyilvánvaló, hogy az elitbe tartozó KPRF is olyan együttes, amely megbünteti a hibákat, és amely ellen – de ide sorolandó Murcia is – pokolian nehéz játszani. Úgy gondolom, partiban voltunk KPRF-fel, nagyon sokáig kiélezett volt a mérkőzés. Kár a létszámfölényes helyzetben kapott két gólért, ott nem igazán volt szerencsénk, ennyi volt benne. Az 5–1 nem tükrözi a játék képét, ám nem ültek úgy az utolsó passzok, ahogy kellett volna. Kedden is hiába rendeztük a második játékrészre a sorokat, és néztünk ki önmagunkhoz képest jól, a spanyolok is rátettek egy lapáttal, és tovább növelték az előnyüket.

„De nincs okunk a szégyenkezésre, ilyen meccseket kell játszani ahhoz, hogy fejlődni tudjunk, én biztos vagyok benne, hogy a bajnokságra nézve ezek az összecsapások a hasznunkra lesznek”

– fogalmazott a futsalos, aki általánosságban is beszélt a BL-ről, illetve szót ejtett a pénteken 18 órakor kezdőd, Kajrat elleni utolsó csoportmeccsről is.

Ki-ki mérkőzés jön

– Kívülről is látszik, hogy ez teljesen más szint, mint amihez mi itthon hozzá vagyunk szokva – mondta a játékos. – Nem lesajnálva a magyar bajnokságot, világos, hogy ott nem kell ilyen iramot diktálni egy találkozón sem. A Bajnokok Ligájában ha nem pörögsz száz százalékosan, az biztosan megbosszulja magát, természetesen ez sokat kivesz belőlünk fizikailag, de bírni kell. Tanulni kell és menni tovább, mert pénteken vár ránk a továbbjutás szempontjából egy ki-ki mérkőzés a kazahok ellen. Az esélyeket latolgatva nem szabad elfelejteni, hogy a Kajrat tavaly BL-döntőt játszott, kiváló képességű játékosok alkotják, de mindent meg fogunk tenni a továbbjutásért, remélem sikerül – nyilatkozta Gál.

MSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!