Ez az étterem nyert!

2024.04.25. 21:00

Megvan, ki az év cívis vendéglátója Debrecenben – fotókkal

A Debrecen ingatlanjait hasznosító Cívis Ház Zrt. fennállásának harmincadik évfordulóját ünnepelte április 25-én, csütörtökön a Csokonai Fórumban. Az „Értéket őrzünk, értéket teremtünk! 30 éves a Cívis Ház Zrt.” elnevezésű rendezvényen díjazták az év cívis vendéglátóját is.

Kosztin Éva

Az év cívis vendéglátója vándordíjat és közönségdíjat is átadták csütörtökön Debrecenben

Forrás: Czinege Melinda

Azokat a városatyákat méltatta köszöntőjében Papp László, Debrecen polgármestere, akik a rendszerváltást követő években felelősséget éreztek a város vagyonának megőrzése érdekében.

A közösségi vagyon a város állapotának fokmérője. Ezt a városatyák is kiemelten fontosnak tartották, ezért harminc éve megszületett az a vállalati forma, ami képes volt Debrecen legértékesebb ingatlanjait, amik a mai működés szempontból is kulcsfontosságúak, megőrizni az utókornak

– emelte ki.

CM20240425_Cívisház díj_HAON (3)
Papp László, Debrecen polgármestere
Forrás: Czinege Melinda

Rámutatott, ezáltal a cívisváros azon kevés nagyváros közé tartozik, amely városstratégiai ingatlanvagyonnal rendelkezik. – Jelentős és építészeti szempontból is meghatározó épületek a város tulajdonában vannak. Ez egyrészt olyan mozgásteret ad a debreceni önkormányzatnak, ami a következő években komoly fejlesztésekhez vezet, másrészt így megadatik nekünk a lehetőség, hogy a Debrecen arculatát meghatározó folyamatokban aktív szerepet vállaljunk – fogalmazta meg. Kiemelte, a Cívis Ház Zrt. az épületek megőrzése mellett a gyarapításukra is nagy hangsúlyt fektet, illetve példaértékű értékmentő tevékenységet végez a város főépítészével, a városvezetőséggel és a városvédő szervezetekkel.

Mindig van okunk ünnepelni

– A siker nem végleges, a kudarc nem végzetes. Az számít csak, hogy legyen bátorság a folytatáshoz – ez a Churchill-idézet a mottóm, mióta vezetem a céget – kezdte beszédét Erdei Edit, a Cívis Ház Zrt. vezérigazgatója, aki úgy látja, mindig van ok ünnepelni. – Az eredmények relatívak, a célok sokfélék. Van, hogy a hegytetőn vagyunk, van, hogy emelkedünk, olykor várat építünk, máskor alapozunk, de minden évfordulón érdemes összegezni – adott hangot a vélekedésének.

Erdei Edit, a Cívis Ház Zrt. vezérigazgatója
Erdei Edit, a Cívis Ház Zrt. vezérigazgatója
Forrás: Czinege Melinda

Mint elmondta, az elmúlt öt év a válságmenedzselésről, a profittermelésről, a rendeletek kialakításáról és az ingatlanfejlesztésekről szólt. – Egy életre belém égett a pandémia alatt a teljesen üres Piac utca látványa, az volt a legmélyebb pont. Büszkék vagyunk rá, hogy minden nehézség ellenére megőriztük a bérlők lojalitását, a cég stabilitását, a ránk bízott vagyont és a tulajdonos bizalmát. Külön szeretném kiemelni, hogy 4,2 milliárd osztalékot termeltünk, ami az elmúlt harminc év osztalékának az egyharmadát teszi ki. A cég működése minden külső kihívásnak és belső elvárásnak megfelelt – összegezte Erdei Edit.

A Cívis Ház Zrt. díjátadóval ünnepelt, a vezérigazgató elismerést nyújtott át a cég mindenkori legnagyobb bérlőjének, az OTP Bank Nyrt.-nek.

CM20240425_Cívisház díj_HAON (9)
Az elismerést az OTP Bank Nyrt. vehette át
Forrás: Czinege Melinda

Ki az év cívis vendéglátója?

Az év cívis vendéglátója címmel pályázati felhívást indítottak, hogy támogassák a Debrecenre és térségére jellemző sokszínű gasztronómiai fejlesztést. 13 vendéglátóhely nyújtotta be a jelentkezését, melyek közül a szakmai zsűri választotta ki a győztest. A zsűri elnökei Osvárt Judit, az Elle Decoration főszerkesztője és Bíró Lajos, a Dining Guide és Bocuse d'Or-életműdíjas séfje voltak.

2024-ben az év cívis vendéglátója vándordíjat az Ikon Debrecen étteremnek ítélték.

A szavazatát a nagyközönség is leadhatta az egyik debreceni hírportál felületén. Az év cívis vendéglátója közönségdíjat a voksok alapján a The Macaron Bites kapta.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában