Debrecen hírei

2018.03.07. 19:16

A vitákat szeretni kell

Debrecen - Az ellentét minden területen ott van, még ha nem is akarjuk.

Debrecen - Az ellentét minden területen ott van, még ha nem is akarjuk.

Konszenzus vagy konfliktus? avagy a viták helye a párkapcsolatban címmel tartottak előadást a Párkapcsolati Szabadegyetem című sorozatban, a Debreceni Egyetem Mentálhigiéniás és Esélyegyenlőség Központ és a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom közös szervezésében, szerdán az egyetemen.

Dr. Berényi Rita családterapeuta prezentációjában elhangzott: „Szeressük nagyon a vitákat!”. – Miért jó vitatkozni, vagy mitől működik jól egy párkapcsolat? Elsősorban definiálni kell, melyek azok a területek a kapcsolatban, ahol viták szoktak lenni. A válasz a kérdésre: ahol nézeteltérésekbe ütközünk. Az ellentét minden területen (még ha nem is akarjuk) ott van – mondta az előadó. Egy párkapcsolatban mindkét félnek van véleménye, és másképp látja a világot, ez pedig konfliktust szülhet. A feltétel nélküli elfogadás a cél, mivel minden ember szeretné, ha szeretnék. A megérteni tudás és az empátia ismerete pedig út a kibéküléshez. Vitázni kell, merthogy mindent meg lehet beszélni, és nyitni kell a társunk felé, mert akkor érthetjük meg igazán a párunk gondolkodását – hallhattuk.

ND

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!