szórakozva tanulni

2020.10.01. 18:30

Online népdalórát tartott Simon Erika

Nem kellett kimozdulniuk a közönség tagjainak; így is remekül szórakoztak a nem mindennapi tanórán.

Berecz Dorina

Az egészségügyi szabályoknak megfelelően zajlott az online óra | Fotó: Simon Erika-archív

A szükséges fizikai távolság megtartása mellett online népdalórát tartott hétfőn este Simon Erika, a Csokonai Nemzeti Színház kar­énekese és hangképző tanára. – A Magyarnóta Szerzők és Énekesek Országos Egyesületének Nóta-Szó csoportjának meghívására indult ez a kezdeményezés, melynek keretein belül jómagam – mint az egyesület hangképző tanára – és az egyesület tagjainak közreműködésével este hét órakor az Aranybika Üvegtermében egy a közönség számára otthonukból elérhető énekórát tartottunk – nyilatkozta a Hajdú-bihari Napló olvasóinak Erika és hozzátette, munkáját az egyesület oszlopos tagja, Kelemen Vera is segítette.

Az egészségügyi szabályoknak megfelelően zajlott az online óra | Fotó: Simon Erika-archív

Gondosan választott dalt

– Egy kevésbé ismert népdalt tanítottam meg a tagoknak és az élő adást nézőknek. A népdal címe „Hortobágyon kivirult az ibolya” – mesélte Erika. Azt is megosztotta olvasóinkkal, azért pont ezt a dalt választotta, mert fontos volt számára, hogy olyan témájú népdalt tanítson meg otthon ülő közönségével, amelynek földrajzi kötődése is van Debrecenhez. Megtudhattuk azt is, az elő adás számos pozitív visszajelzést kapott.

„Ezzel azt is jelezve a hallgatóktól felénk, hogy igény van a XXI. század elején is a néphagyományaink őrzésére és ápolására”

– hangsúlyozta Erika.

Továbbá arra is kitért, ezek a szilárd alapok stabil hidat képeznek ezekben a nehezebb időszakokban, amikor az érettebb korosztály számára sem olyan egyszerű a társas érintkezés, mint korábban, a vírusmentes időszakban. – Arról nem is beszélve, hogy egy ilyen eseménynek lélekemelő hatása is van, ami szintén segítheti az embert felülkerekedni napjaink aktuális megpróbáltatásain – tette hozzá. Bezárólag megosztotta olvasóinkkal, úgy látja, hogy van igény az ilyen kezdeményezésekre, ezért, ha adódik lehetősége a közeljövőben, mindenképp szeretné folytatni ezt a fajta munkát is.

Berecz Dorina

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!