atlétika

2020.03.27. 10:02

Tizenöt érem a szenior OB-n

Bakk Gyula három számban is a legjobbnak bizonyult.

Fotó: Illusztráció / AFP

Az ország 58 klubjából 323 férfi és 129 női atléta utazott el a budapesti BOK-csarnokban megtartott szenior országos bajnokságra március 6-án, hogy megküzdjenek a bajnoki címekért. A debreceni színeket két egyesület sportolói képviselték.

A DEVAK csapata sérülések és az Oxigén Kupa záró fordulója miatt 11 helyett csak 7 versenyzővel tudott kiállni a megmérettetésre, ennek ellenére 10 érmet is elhoztak az atlétái.

Aranyérmet szerzett Bakk Gyula (60 méter és 200 méter síkfutás, valamint magasugrás), Ignáth Antal (hármas- és távolugrás), Dr. Moldvay István (1500 méter), illetve Várhelyi Tamás hármas- és magasugrásban. A dobogó második fokára állhatott Sári Gabriella súlylökésben és Zsilinszky Pál 400 méteren.

A másik debreceni együttes, a BAB SE 4 versenyzőt indított akik 5 éremmel tértek haza: Jurth Gyula 200 méteren, míg Magyar Beatrix 400 méteren nem talált legyőzőre. Jurth Gyula az arany mellé 400 méteren még egy ezüstérmet is begyűjtött, szintén második lett Pál Enikő 800 méteren, Solymosi János pedig 1500 méteren szakította át harmadikként a képzeletbeli célszalagot.

MSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!