ünnepeltek

2019.08.19. 12:26

A népdalosok hajdúbagosi jubileumán

Az Őszirózsa Népdalkör fennállásának 15. évfordulóján ünnepi műsorban tekintették át a dalkör eddigi tevékenységét.

Fotó: Kiss Erzsébet

A bagosiak népdalszeretete legalább 20 évre nyúlik vissza – utalt a kezdetekre Fehér Tiborné alpolgármester, majd így folytatta: – A mai népdalkör három gyökerű: a Jakucs rektor úr, majd Szabados József vezette nótás délutánok, a nemrég elhunyt lelkészasszony, Bugyik Zoltánné énekkara, valamint az Idősek Otthonának első vezetője, Prek Sándorné kezdeményezte kultúrkör tekinthető elődeinknek. A népdalkör első vezetője Budai Imréné Rózsika volt, akinek szép hangjára sokan emlékezhetnek a jelenlévők közül. Őt Kiss Lajosné igazgatónő váltotta. Az Idősek Otthonában egyidejűleg nyugdíjasklub is működött Ványi Zoltánné vezetésével. A klub és a népdalkör szorosan együttműködtek, ezt évente több közös rendezvény jelezte.

Fotó: Kiss Erzsébet

Vendégfellépőkkel

Az alpolgármesterasszony múltidéző gondolatai után a Debreceni Nyugdíjas Szövetség megyei elnöke, Molnár Ferencné mondott köszönetet az ünnepelteknek áldozatos hozzáállásukért, mivel mindig lehet rájuk számítani megyén belül és kívül a különböző rendezvények színesítésére. Ezt bizonyítja az előtéri kiállítás, ahol elismerések és oklevelek bizonyítják fellépéseik sikerét. Majd a jelenlegi vezető, Szabóné Pataky Eszter ötletgazdag koreográfiái vették át a főszerepet. A mintegy kétórás műsorban népdalokat, slágercsokrokat, katonadalokat, cigány táncokat adtak elő, mutattak be. A szünetekben pedig a hosszúpályi és a mikepércsi vendégektől versek, tréfás jelenetek voltak láthatók. A klubvezető elárulta, heti egy, fellépések előtt két alkalommal próbálnak. A 77 éves átlagéletkorú közösségükbe örömmel fogadnak új tagokat. Az utánpótlás biztosítása is jó kezekben van, hiszen a szereplők unokái is lehetőséget kaptak tudásuk megcsillogtatására: Nyikos Zsanett, Szabó Csenge, Szabó Eszter, Szabó Hunor is szerepelt. Az összejövetel végén oklevéllel és virággal köszönték meg a közreműködők és a rendezvény segítőinek önzetlen munkáját.

Kiss Erzsébet

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!