a fellebbezési határidő lejárt

2019.08.30. 13:00

Börtönbe mehet egy 91 éves nő, mert tilosban ment át az úttesten

A szerbiai Jovanka Lisica megkapta a jogerős végzést arról, hogy 5 napra börtönbe kell vonulnia, mert nem fizette ki azt az 5000 dináros (42 euró) büntetést, amelyet egy zimonyi közlekedési rendőr rótt ki rá idén áprilisban. A büntetést azért kapta az idős hölgy, mert nem a kijelölt gyalogátkelőnél ment át az úttesten.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Pressmaster

Az idős hölgy épp a buszmegállóhoz igyekezett, de mivel rosszak a lábai, nem akart a gyalogátkelőhely felé kerülni, írta az 021.rs belgrádi portál alapján a V4NA hírügynökség.

„Velem együtt legalább még húszan tették ugyanezt, a rendőr mégis engem állított meg. Elnézést kértem, de kaptam tőle egy papírt. Nem is gondoltam, hogy megbüntetett. El is felejtettem az egészet, de egy héttel ezelőtt a postás egy kék borítékot hozott„

- mondta az idős asszony.

„A levélben a kihágási bíróság végzése volt, amely az 5000 dináros büntetést 5 napos börtönbüntetésre módosítja. A gond az, hogy a 3 napos fellebbezési határidő lejárt, így nem marad más hátra, minthogy a szomszédasszonyt bekísérjük a börtönbe” – mondta az idős hölgy szomszédja Milos Milicevic.

Amióta Jovanka megtudta, hogy börtönbe kell vonulnia, alig alszik és a vérnyomása is drasztikusan romlott, szerda hajnalban mentőt kellett hozzá hívni.

„Nem az a cél, hogy az emberek börtönbe kerüljenek, hanem, hogy kifizessék a büntetést. Viszont, aki ezt nem teszi meg, megkapja az idézést a börtönbüntetés letöltésére. Ha önként nem jelentkezik, akkor a rendőrség állítja elő” – áll a szerb kihágási bíróság közleményében.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!