Egészség

2020.03.10. 15:33

Fájdalomcsillapítók helyett gyógykúra a Hajdúszoboszlói Gyógyfürdőben

Sokan nem tudják, hogy az egészségbiztosítás által támogatott gyógyfürdő kezeléseket érvényes biztosítási kártyával rendelkezők évente kétszer vehetik igénybe. Egy kúrában 4 féle gyógykezelés vehető igénybe, a kúra kezelésenként legfeljebb 15 darabot tartalmazhat.

Fotó: Balogh Tibor

Azért, hogy minél többen igénybe vehessék a kezeléseket, a Hajdúszoboszlói Gyógyfürdőben kedvezményes napi csomagárat alakítottak ki, mely tartalmazza a fürdőbelépőt és a kezeléseket.

A Hajdúszoboszló Gyógyfürdő saját reumatológus orvosai beutaló és várólista nélkül írják fel a kezeléseket.

Mit nyújt a hajdúszoboszlói fürdőkúra?

A világhírű hajdúszoboszlói gyógyvíz igen nagy ásványi anyag tartalommal rendelkezik: nátrium-kloridos, hidrogén- karbonátos jellegű, jodidos, bromidos, összetételű. A gyógyvíz elsősorban mozgásszervi betegségek (ízületi gyulladások, ízületi elváltozások, sport- és más sérülések) kezelésre, illetve egyes nőgyógyászati-, valamint idült bőrbetegségekre javallott.

Az ellenőrzött és minősített gyógyvíz mellett a több évtizedes gyógyászati tapasztalat garantálja a betegek fájdalmainak enyhülését.

Önmagában a gyógyvízzel való kezelés is hatásos, de a környezet, a mikroklíma, a környezetváltozás olyan tényező, ami a fürdőkezeléssel együtt hozzájárul a fürdőkúra sikeréhez. Napjainkban a hangsúly a komplex fizioterápiás kezelésen van, tehát a fürdőkúrát a jól ismert gyógyfürdő kezelések egészítik ki: gyógytorna, masszázs, iszappakolás, súlyfürdő, szénsavasfürdő, vízalatti vízsugármasszázs.

Emellett a Hajdúszboszlói Gyógyfürdőben az elektro-, magneto- és fényterápiák teljes palettája, inhaláció soft-lézer kezelés, valamint új típusú kabinos szénsavas kezelőhelyek, továbbá egy Cryo hidegszauna is segítik a betegek gyógyulását.

Összesen több, mint 40 féle kezelés vehető igénybe orvosi felügyelet mellett.

Fontos tudni, hogy a balneoterápiás kezelések csak kúraszerűen fejtik ki hatásaikat. A gyógyító hatás komplex mechanizmus alapján lép fel, amelyben fizikai, kémiai hatások egyaránt szerepet játszanak. A kúra kezdetekor reumatológus-fizioterápiás szakorvosi vizsgálat történik, a kezeléseket a betegek az orvos által előírt időben és mennyiségben kapják.

(PR cikk)

Címkék#pr cikk

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!