Életstílus

2017.01.24. 14:00

A nap receptje: szegfűgombás kacsa

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Az egyik legnépszerűbb szárnyas, némi csavarral.

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Az egyik legnépszerűbb szárnyas, némi csavarral.

Hozzávalók:

  • 2 nagy kacsacomb,
  • 2 fej vöröshagyma,
  • 4 gerezd fokhagyma,
  • 1 csomag petrezselyemzöld,
  • 0,5 kg szegfűgomba,
  • 0,4 kg tagliatelle,
  • 1 dl olívaolaj,
  • só,
  • bors
  • Elkészítés:

    A kacsacombokat sóval, borssal és a fokhagymával bedörzsöljük. Beletesszük egy kisebb tepsibe vagy lábasba, és annyi vizet öntünk alá, hogy félig ellepje. Mellétesszük az egyik fej vöröshagymát és fólia alatt 160 fokon puhára pároljuk. Az elkészült húst leszedjük a csontról és egy villa segítségével vastagabb szálakra szedjük. A maradék hagymát apróra vágjuk és olajon üvegesre pirítjuk. Rátesszük a húst és erős lángon megpirítjuk. Rátesszük a megmosott, lecsöpögtetett gombát, és addig pirítjuk, amíg a gomba leve el nem párolog. Sóval, borssal ízesítjük, majd a kifőtt tészta tetejére halmozzuk. Zöldpetrezselyemmel meghintve tálaljuk.

    - Veress Péter, Miskolc -

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!