Életstílus

2017.05.29. 16:10

10 jó tanács egy kortalan bombanőtől

Asztrália - Carolyn Hartz háromgyermekes édesanya, és Nyugat-Ausztráliában, Perth városában él. A hölgy immár 28 éve nem fogyaszt cukrot, többek között ennek köszönheti máig csodálatos alakját, melyet még több évtizeddel fiatalabb nőtársai is gond nélkül megirigyelnek. Önök mit tippelnek, hány éves?

Asztrália - Carolyn Hartz háromgyermekes édesanya, és Nyugat-Ausztráliában, Perth városában él. A hölgy immár 28 éve nem fogyaszt cukrot, többek között ennek köszönheti máig csodálatos alakját, melyet még több évtizeddel fiatalabb nőtársai is gond nélkül megirigyelnek. Önök mit tippelnek, hány éves?

A korábban cukorfüggő Carolyn lassan három évtizede mondott le a nassolásról, szépség- és fitnesztippjeit pedig rendszeresen megosztja más hölgyekkel Sweetlife nevű internetes oldalán.

A legtöbb 50 feletti nő kivitelezhetetlennek tartja az alakformálást és sikeres diétát az ő korában, sőt, olyan negyvenesekkel is beszéltem, akik úgy gondolják, sosem fogják visszanyerni a szülés előtti formájukat."

Erről azonban rögtön megváltozik az érintettek véleménye, amikor rájönnek, hogy Carolyn nem a levegőbe beszél, nagyon is jól tudja, hogyan kell leküzdeni a kor okozta kihívásokat, hiszen ő maga immár nem kevesebb, mint 70 éves.

Negyven után valóban sokkal nehezebb formában tartanunk magunkat, de korántsem lehetetlen. Az anyagcserénk lelassul, ahogy öregszünk, ezért fontos, hogy kontrolláljuk magunkat."

Jó tanácsok Carolyntől:

  • Tudatos és körültekintő étkezés. Fontos, hogy tisztában legyünk azzal, mit is eszünk pontosan, és hogy az ételnek, amit választunk milyen a minősége. Mindig azt mondom, hogy szépen lassan élvezzünk ki minden egyes falatot, ez segít, hogy kordában tartsuk magunkat és megóv a felesleges habzsolástól.
  • A leglényegesebb a cukor elhagyása, amely helyett Carolyn xilitet használ. Hogy útját állja az éhségérzet kitörésének, minden étkezéskor, főként a reggelihez proteint fogyaszt.
  • Arra ösztönzi az embereket, hogy étkezzenek rendesen, ne fosszák meg magukat azoktól az élelmiszerektől és italoktól, amelyeket szeretnek, csak minden legyen gondosan kiporciózva, és akkor nem lehet gond.
  • Az alvás szintén kiemelkedő szereppel bír, a szervezetnek szerinte legalább 8 óra pihenésre van szüksége, és a meditáció is sokat segíthet: "Mióta meditálok, sokkal nyugodtabb vagyok. 65 éves voltam, amikor elkezdtem, szóval sohasem késő."
  • Ápoljuk a lelkünket, és minden nap emlékezzünk rá, miért lehetünk hálásak!
  • Töltsünk minél több időt a szabadban, mozogjunk a friss levegőn! Carolyn minden nap 30 percet sétál kutyájával a parkban, emellett háromszor egy héten jógázik is és újra elkezdett teniszezni.
  • Soha ne hasonlítsuk magunkat más nőkhöz! Fontos, hogy tisztában legyünk vele, mitől tartjuk szépnek, vonzónak nőtársainkat, de ne erőltessük magunkra mások vonásait.
  • Soha ne térjünk nyugovóra anélkül, hogy lemosnánk a sminket! Nagyon fontos lefekvés előtt megtisztítani a bőrt, majd hidratáló krémmel táplálni, főként a szem környékén és a nyakon.
  • Használjunk fényvédőt, és kíméljük magunkat a nap káros sugaraitól! Carolyn orráról rákos daganatot operáltak le 30 éves korában, azóta mindenkit óva int a napozástól.
  • A 20-as 30-as éveikben járó lányoknak azt tanácsolja, éljenek a lehető legteljesebb életet: "Ne hallgass azokra, akik megkérdőjeleznek, légy a magad ura! Nincs olyan, hogy kudarc, maximum egy kis visszalépés: a pohár félig tele van!"
  • - Daily Mail -

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!