Ronaldón a világ szeme

2024.07.01. 09:49

Ma kiderül, a portugálok elkalkulálták-e magukat

Jön a labdarúgó Európa-bajnokság nyolcaddöntőinek legnagyobb rangadója. Franciaország és Belgium egyaránt meglepetésre szorult csoportja második helyére, így került a két válogatott egymás útjába. A másik mérkőzésen a portugálok a szlovénokkal küzdenek meg, ahol minden szem Cristiano Ronaldóra szegeződik, hiszen a portugál klasszis még nem talált a kapuba a németországi tornán. Ronaldo sok szempontból is történelmi gólra hajt.

MW

Cristiano Ronaldo volt az egyetlen portugál futballista, akin látszott: bosszantotta a Georgia elleni vereség. Ha nincs ez a váratlan eredmény, akkor a magyar válogatott továbbjutott volna a csoportkörből, s éppen Portugália ellen folytatta volna szereplését – írta meg a Magyar Nemzet. Bár a bosszankodásának ehhez aligha volt köze, Ronaldo örült volna, ha Marco Rossi együttese ellen kellett volna pályára lépnie.

RONALDO, Cristiano
A portugál Cristiano Ronaldo reklamál a németországi labdarúgó Európa-bajnokság F csoportja harmadik fordulójában játszott Georgia-Portugália mérkőzésen a gelsenkircheni AufSchalke Arénában 2024. június 26-án
Fotó: Georgi Licovszki / Forrás: MTI/EPA

Ronaldo nem tud veszíteni

Cristiano Ronaldo egyszerűen kivetkőzik magából, ha a csapata vereséget szenved. Jó példa erre a portugál labdarúgó-válogatott utolsó csoportmérkőzése, ahol Roberto Martinez csapata borzalmasan gyenge játékot bemutatva 2-0-ra kikapott Georgiától, bár így is csoportelsőként jutott tovább a nyolcaddöntőbe. A lefújást követően Cristiano Ronaldo őrjöngött, az ötszörös aranylabdásnak az ellenfél játékosaival is gondja akadt – olvasható az Origo oldalán. A portugál világsztárnak ráadásul az őt örökké üldöző szurkolókkal is meggyűlt a baja. A portugál válogatott a nyolcaddöntőben a szlovénokkal került össze, és a hétfői ellenfelükkel kapcsolatban egy érdekes statisztika látott napvilágot. 

Megelőzheti Modricsot

Szlovénia ellen még soha, egyetlen portugál futballista sem lőtt gólt, bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy eddig egyetlen meccset játszott egymás ellen a két válogatott. Az viszont friss emlék, idén tavasszal Szlovénia 2-0-ra nyert Portugália ellen felkészülési találkozón – derült ki a Magyar Nemzet oldaláról.

A tizennégy Eb-góljából a legtöbbet, négyet Magyarország ellen szerzett Ronaldo több szempontból is történelmi meccsre készül. A portugál támadó volt az első futballista, aki hat Eb-n játszott, s a korábbi öt tornáján mindig szerzett legalább egy gólt. Ezt a sort idén még nem folytatta, gólja még nincs, csak nagyon önzetlen gólpassza. Ha Ronaldo betalál az idei foci Eb-n, akkor egyben a torna történetének legidősebb gólszerzője lesz, a csúcsot mindössze néhány napja döntötte meg Luka Modric – írta meg a Magyar Nemzet.

Míg a portugálok két győzelemmel kezdtek, s csak a számukra tét nélküli, Georgia elleni mérkőzésüket veszítették el a csoportban, Szlovénia három döntetlennel jutott a legjobb tizenhat közé. Éppen úgy, mint nyolc éve Portugália, amely akkor a döcögős kezdés után megnyerte az Európa-bajnokságot, de valljuk be, kicsi az esélye, hogy a szlovén válogatott kiejti ma az esélyesebbnek tartott portugálokat. A Portugália–Szlovénia párosítás így is rangadónak nem nevezhető, a korábbi hétfői meccs annál inkább: Franciaország és Belgium 2018-ban vb-elődöntőt játszott egymás ellen. A belgák utána a legutóbbi Eb-n is csak a későbbi győztestől kaptak ki.

Labdarúgó Európa-bajnokság, nyolcaddöntők

Franciaország–Belgium 18.00

Portugália–Szlovénia 21.00

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában