a képzelet ereje

2020.06.16. 13:16

A Medgyessy diákjai szeretnek kilógni…

Különdíjjal jutalmazták a debreceni végzősök tablóját.

Fotó: Balogh Tibor-archív

Egy diákszövetkezet által hirdetett tablóversenyen két debreceni középiskola tablóját is elismerték. A legtöbb szavazatot a Tóth Árpád Gimnázium 12. IB osztálya kapta, míg a Medgyessy Ferenc Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium 12. d osztálya különdíjban részesült.

– A művészeti tagozatos szakgimnáziumi osztályomban a diákok egyharmada néptáncos, egyharmada festő, a többiek pedig szobrászok. Mindig is jellemző volt rájuk a nagyfokú kreativitás, nagyon jó képzelő erejük van. A diákok azzal az ötlettel álltak elő, hogy mit szólnék hozzá, ha a tablónk nem hagyományos képeken alapuló munka lenne, hanem vinnénk bele valami szokatlant. Így jött a kilógni a keretből ötlet. Belementem, hiszen azt gondolom, ez jellemző rájuk, egy kicsit szeretnek is kilógni a sorból – mondta el a Napló kérésére Sántha Szilvia, a 12. d. osztályfőnöke.

Fotó: Balogh Tibor-archív

Az idézet

– Készültek hagyományos tablóképek is a gyerekekről, hogy a rokonoknak legyen mit odaadni a ballagási meghívó mellé. A ballagás nem a szokott időpontban és módon történt, az érettségi bizonyítványok osztásával egybekötve rendeztük meg – tudatta Szilvia, akinek annyi kérése volt, hogy a tablón szereplő idézet szépirodalmi műből származzon, így esett Pilinszky Jánosra a választás.

– A tablón az alábbi idézet olvasható: „Találkoztunk. Találkozunk.” Nagyon egyszerű szöveg, de tömören kifejezi a lényeget: összefonódtak az útjaink, ha most el is távolodunk időben és térben, azért biztosan fogunk még találkozni – hangsúlyozta a magyar szakos tanár.

KD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!