jégkorong

2020.09.25. 12:55

Debrecenbe jön a bajnoki címvédő

Korlátozott számban, de nézők előtt játszhatja első hazai meccsét a DEAC.

20200910 Debrecen fotó: Molnár Péter MP Hajdú-Bihari Napló Debreceni Egyetem Atlétikai Club - DEAC jégkorong sajtótájékoztatója. képen: David Musial vezetőedző

Fotó: Napló-archív

Szeptember 25-én este az FTC-Telekom gárdája látogat Debrecenbe. A zöld-fehéreknek ez lesz a szezon első éles megmérettetése, a DEAC egy mérkőzéssel előbbre jár. A ferencvárosiak azon túl, hogy kétszeres Erste Liga-, illetve magyar bajnokok, a tavalyi Kontinentális Kupában bebizonyították, magasabban jegyzett ligákból érkező vetélytársakkal is képesek megbirkózni. A fővárosi együttes múlt évi légiós névsorából Switzer, Rantanen és Pulli hiányzik, helyettük azonban már ismertté váltak az új bombaigazolások. A legnagyobb durranást a két kanadai, az ECHL-es, AHL-es és KHL-es tapasztalattal rendelkező Justin Hodgman és a 212 NHL-meccsig jutó Keaton Ellerby szerződtetése váltotta ki.

Pluszösztönzés

A találkozó előtt az esélyekről David Musial, a DEAC vezetőedzője beszélt az egyetemi klub honlapjának. – Motiváltan vágunk neki a mérkőzésnek, hiszen egyrészt hazai pályán játszhatunk végre, másrészt az elmúlt két év bajnokát fogadjuk, és mindez extra ösztönzést jelent a csapatunk számára.

A koronavírus-járvány elleni rendszabályoknak megfelelően a helyszínen 250 szurkoló – ebből 25 vendég – tekintheti meg a mérkőzést. Jegyvásárlásra kizárólag online van lehetőség. Érdemes a szokottnál egy kicsit korábban érkezni, mivel a csarnokba lépés előtt testhőmérséklet-ellenőrzésre kerül sor, az arcmaszk viselése pedig a mérkőzés folyamán mindvégig kötelező.

HBN

Borítókép: David Musial vezetőedző

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!