Fehér VÁSZON

2020.11.13. 21:20

Időhúzás: online nyitják meg a kiállítást

Kicsiny Balázs az egyik legsokoldalúbb, nemzetközileg is elismert kortárs magyar képzőművész.

A Modemben 2020-ban megrendezett Időhúzás című kiállítása az első olyan tárlat, amely életműve valamennyi korszakának átfogó bemutatására vállalkozik. Egymás mellett láthatjuk a korai, az 1980-as évek második felében készült „sötét” festményeket az 1990-es évek jellegzetes „szenesmunkáival” és a 2000-es évek óta készített, hol sokalakos, hol egyalakos „emberszabású” műalkotásaival.

Kicsiny néhány videómunkája is helyet kapott a kiállítás anyagában, illetve az installációkból ismert figurákat burleszkszerű szituációkba helyező színezett rajzaiból is széles körű áttekintést kap a befogadó. Kicsiny az alkotásaiban különféle foglalkozások és emberi helyzetek allegorikus dimenziójának vizsgálatára fókuszál. Eltérő időrétegeket sűrít össze egy-egy műalkotásban, így mutat rá az idő- és térbeli távolságok illékonyságára, illetve arra, ahogy a különböző korok egymásra épülve párbeszédben állnak egymással. Emberi jellemeket, filozófiai kérdéseket, nem egy esetben művészettörténeti toposzokat egyesít abszurd ikonográfiájú, figurális pózaiban, amelyek a befogadó szeme láttára válnak élethelyzetekké.

HBN

Online megnyitó: 2020. november 14., 16 óra, a Modem Facebook-oldalán és YouTube-csatornáján

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!