edzésfotókkal

2020.07.09. 09:46

Készül a Loki az NB II.-re

A külföldiekre nem számíthat a csapat, emiatt még több játékos érkezése várható.

Fotó: Kiss Annamarie

A Debreceni VSC labdarúgócsapata éppen hatalmas változáson megy keresztül. Az előző tizenkilenc évben elnöki pozíciót betöltő Szima Gábortól átveszi a klubban birtokolt tulajdoni részét Debrecen városa. Így a DVSC Futball Zrt. szinte teljes egészében önkormányzati kézbe kerül. Emellett viszont figyelni kell arra is, hogy augusztus másodikán már kezdődik a 2020/2021-es NB II.-es idény, ezért a keret a héten meg is kezdte az edzéseket. Nem volt sok idejük pihenésre a játékosoknak és a stábnak, hiszen június 27-én fejeződött be az előző, kieséssel végződött szezon. Hétfőn a DVSC a hivatalos honlapján jelentette be, hogy továbbra is Kondás Elemér lesz a vezetőedző – a Hajdú-bihari Napló őt kérdezte a felkészülésről.

„Meg kell emészteni a kiesést, egyszerűen nincs arra idő, hogy siránkozzunk. Sajnos ez megtörtént, de az élet megy tovább, készülnünk kell az új feladatunkra. Akik többet játszottak az utóbbi összecsapásokon, azoknak több pihenőt adtam. Akik kevesebbszer léptek pályára, ők edzettek, de csütörtökön már csatlakozik mindenki. Kondícióteszteket végzünk majd a játékosokon, és a jövő héten már edzőmeccseink is lesznek.”

Átalakul a keret

A vezetőedző elmondta, hogy ugyanazzal a szakmai stábbal szeretné folytatni a munkát, amelyikkel az előző hetekben is együtt dolgozott, a keretet tekintve viszont még van kérdés bőven. Az MLSZ tájékoztatása szerint a másod­osztályban pályára léphetnek külföldi focisták, viszont fontos szempont, hogy a szövetség által nyújtott, fiatal magyar labdarúgók játszatása után kapható normatív támogatástól elesnek azok a klubok, amelyek színeiben légiósok szerepelnek.

„A klub vezetése azon van, hogy megoldja azt a helyzetet, miszerint az NB II.-ben a külföldiekre nem számíthatunk. Ennek fényében hat labdarúgóval kevesebben vagyunk, úgyhogy mindenképpen igazolnunk kell a helyükre. Több pozícióba is várunk új játékost, főleg a támadószekcióba és a kapuba, de a középpályára is érkezhet valaki”

– mondta a vezetőedző.

Kondás Elemér hat bajnokin irányította a Debrecent, a gárda javuló formát mutatott a korábbi eredményeihez képest. – Azt gondolom, hogy fellendülőben volt a csapat teljesítménye, igaz, Újpesten kikaptunk, de ott két napunk volt a felkészülésre. Viszont utána öt találkozón szereztünk nyolc pontot, rúgtunk nyolc gólt, és csak négyet kaptunk. Szerintem látható volt a fejlődés, stabilabbá váltunk. Úgy gondolom, hogy jó az irány, be kell majd integrálni az újakat is, de ez a minimum, ahogy az utolsó összecsapásokon játszottunk. Meg kell lennie az akaratnak, az alázatnak, hogy egyik mérkőzésen se legyen probléma.

Több futballista is visszatér a DVSC-hez a kölcsönjátékából. – Bárány, Bévárdi és Pintér is itt edzenek velünk. Meglátjuk, hogy milyen teljesítményt tudnak nyújtani, de természetesen őket is figyelembe vesszük a keret kialakításánál.

Edzőmeccsek

Eldőlt, hogy a Loki az elkövetkezendő három hét alatt négy zárt kapus edzőmérkőzést játszik majd – adta hírül a klub hivatalos honlapja. Július 15-én az NB III. Keleti csoportjában szereplő Tiszaújváros otthonában vendégszerepel a Debrecen, majd négy nappal később, július 19-én a szintén másodosztályú DEAC vendégeskedik a Debreceni Labdarúgó Akadémián. Július 22-én az NB II.-es Békéscsaba érkezik Pallagra, míg július 25-én a Kisvárda lesz az ellenfél, ám annak a találkozónak a helyszíne még kérdéses. A Debreceni Labdarúgó Akadémián rendezendő felkészülési meccsek zárt kapusak lesznek.

Bakos Attila

Kapcsolódó cikk:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában