beruházás

2020.06.18. 14:11

Megújulhat az idősklub a Thomas Mann utcán

Kiemelten fontos az akadálymentes közlekedés és működés.

Megújulhat a DMJV Városi Szociális Szolgálat Thomas Mann utca 45. szám alatti telephelye, ahol idősek klubja működik. Az erről szóló ajánlattételi felhívás a Közbeszerzési Értesítő június 10-ei számában jelent meg.

Mint a részletes leírásban áll, az intézmény alapterülete 775 négyzetméter, az épületfelújítás 445 négyzetméteren valósul meg. Annak részeként többek közt klubszobát, ebédlőt, tálalót, konyhát, pihenőt, szociális helyiségeket, akadálymentes mosdót alakítanak ki. A felújításkor a intézmény funkciójából adódóan kiemelten fontos az akadálymentes közlekedés és működés. A tervezett akadálymentesítés célja hogy biztosítsa a lehető legtöbb embernek a legteljesebb és legönállóbb használhatóságot – hangsúlyozza a pályázatot kiíró önkormányzat. A délkeleti oldalon az épületbe történő akadálymentes bejutás érdekében új rámpát alakítanak ki: egy rámpakar épül, 5 százalékos meredekséggel. Felülete csúszásmentes, egyenletes, összefüggő lesz.

A megfelelő energetikai minőség szolgálatában megtörténik 10 darab, mintegy 40 négyzetméternyi nyílászáró cseréje is hőszigetelt változatra. Az ajánlatokat július 6-ig lehet benyújtani.

SzT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!