Rengeteg kapott gól

2020.07.01. 11:39

Mint egy hullámvasút: így alakult a Loki idei szeonja

Kondás Elemér irányítása alatt javult a DVSC teljesítménye, de már nem volt elég ideje.

Fotó: Napló-archív

Mint ismert a DVSC az OTP Bank Liga 2019/2020-as kiírásában a tizenegyedik helyen végzett, és ezzel kiesett az élvonalból. Három vezetőedző is volt a Loki élén ebben a szezonban, az irányításuk alá eső időszakokat vizsgálta meg a Hajdú-bihari Napló.

Jó kezdés

A bronzérmes keret nagyjából egyben maradt, a nyáron főként a támadószekcióba érkezett erősítés. Az Európa-liga-selejtezők alkalmával a kötelezőt hozta a Loki, és 4–1-es összesítéssel jutott tovább az albán Kukesi ellen, a Torino már nagy falatnak bizonyult, de nem vallottak szégyent a hajdúsági fiúk.

Az első fordulóból az FTC elleni mérkőzést a bajnokcsapat kérésére elhalasztották, viszont a következő három összecsapását egyaránt megnyerte a Loki, talán még az optimista várakozásokat is túlszárnyalva. A Honvéd elleni vendégsikert követően, Herczeg András úgy nyilatkozott, hogy nagyon tart a Kaposvártól, mert ilyenkor lehet nagyot botlani. Jó volt a megérzése, hiszen egy igen balszerencsés meccsen egygólos vereséget szenvedtek a hazaiak Rákóczitól.

Ezzel komoly lejtőn indult meg a gárda, hiszen az első három találkozón kilenc pontot szerzett, a következő tizenkettőn pedig mindössze tízet. Volt néhány szerencsétlen veresége is a csapatnak, mint az Újpest elleni, amikor a vége előtt pár perccel még vezettek, de akadt köztük egy-két arcpirító produkció, például a Fraditól itthon kapott 1–6 vagy a kaposvári 4–1. A télen Herczeg András úgy érezte, hogy változásra van szüksége a klubnak, ezért december végén lemondott a vezetőedzői tisztségéről.

Téli váltás

Még az óévben kijelölték az utódot, némi meglepetésre Vitelki Zoltánt nevezték ki a pozícióra. Nem is kezdődött rosszul a tavaszi idény, Újpest ellen egy kiütéses győzelem, illetve döntetlen a Fehérvár ellen, de ahogy ősszel, ezúttal is jött a visszaesés. Ezt az időszakot félbeszakította a koronavírus-járvány, több mint két hónapig szünetelt az OTP Bank Liga, de a visszatérést követően sem javult Debrecenben a helyzet. Az utolsó cseppet a Kaposvár elleni hazai döntetlen jelentette a pohárban, a péntek esti mérkőzést követően vasárnap jött a hír, hogy már nem Vitelki Zoltán irányítja a DVSC-t.

A klubvezetés Kondás Elemért jelölte meg a Loki új vezetőedzőjeként, elmondásuk alapján azért ő volt a legjobb választás, mert látta a csapat meccseit, és eleve ismerős volt neki a közeg. Finoman szólva sem volt sok ideje a stábnak, hiszen a kinevezést követően néhány nap múlva már jött a soron következő, Újpest elleni találkozó. Akkor még sok hibával játszott a hajdúsági együttes, az utolsó öt mérkőzésre viszont már jobban összeállt a védekezés. Diósgyőr elleni kiütés és a kövesdi bravúr eredményeképpen az utolsó fordulóig volt esély a bennmaradásra, de Paksot hazai pályán nem sikerült legyőzni.

Igaz, csak hat mérkőzésen, de Kondás Elemér alatt hozta a legjobb statisztikákat a Loki a három edző közül. Ő tudta leredukálni a meccsenkénti kapott gólok átlagát 1 környékére, és ebben az időszakban produkált egyedül pozitív gólkülönbséget a csapat, de sajnos a bennmaradáshoz ez is kevés volt.

Bakos Attila

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!