győzelmi pontok

2020.10.03. 14:31

Otthon készülnek a győzelemre a DEAC csapatai

Három mérkőzést is játszanak hazai pályán a DEAC különböző szakosztályai.

20200916 Debrecen fotó: Kovács Péter KP Hajdú-Bihari Napló DEAC - KOLORCITY KAZINCBARCIKA NBII labdarúgó mérkőzés.

Fotó: Napló-archív

A DEAC labdarúgócsapata vasárnap 15 órakor a Békéscsabát látja vendégül a Nagyerdei Stadionban. Nehéz mérkőzésre számíthat a Debreceni Egyetem gárdája, ám nagyon fontos lenne a siker a kiesőzóna elkerülése miatt.

– A Békéscsaba élcsapatnak számít, így fel kell kötnünk a gatyánkat. Az sem könnyíti meg a dolgunkat, hogy többen sérüléssel bajlódnak, ennek ellenére abból főzünk, amink van. Nagy szükségünk lenne a győzelemre, ezért mindent meg is fogunk tenni – nyilatkozta a deac.hu-nak Urbin Péter, az egyetemi gárda csatára.

Nem nézhetik le őket

A női futsalcsapat is hazai pályán küzd a pontokért, a gárda vasárnap 13 órakor a Szekszárdot fogadja a DESOK-ban. – Sokan a következő ellenfelünket tartják a mezőny leg­gyengébb együttesének, de én nem írnám le a Szekszárdot – szögezte le Krascsenics Csilla a klub honlapjának. – Fiatal játékosok alkotják a vetélytársunkat, ebből kiindulva biztos, hogy nagy iramot fognak diktálni. A jelek szerint Horváth Vikire nem számíthatunk, ettől függetlenül itthon akarjuk tartani a három pontot.

Megkezdi a küzdelmeket a férfi kosárlabdacsapat az NB I.-es bajnokságban. Az első fordulóban a négyszeres bajnok Atomerőmű SE-t fogadja Kovács Adrián együttese. A mérkőzést 19.30-tól rendezik az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban. A vezetőedző a Hajdú-bihari Naplónak beszélt a találkozót megelőzően.

– A játékosok rendkívül ki vannak éhezve az edzésekre és a mérkőzésekre. Szerencsére nagyon jó volt a hozzáállásuk, és jó mentalitással készültek a fiúk ebben a nehéz periódusban. A DEAC az előző csonka szezon lezárásakor jó formában volt, öt mérkőzést nyertek meg zsinórban, úgyhogy a legrosszabbkor jött a döntés a félbeszakításról. A szakember elmondta, hogy mit vár most az övéitől.

– Szeretném, ha mi hasonló arcunkat mutatnánk, mint az utolsó felkészülési összecsapásokon. Próbáljunk minél agresszívabban védekezni, és a lehető leghatékonyabban támadni. A saját játékunkat játszva kellene ezt a felfogást ráerőltetni az ellenfelünkre.

HBN, BA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!