2012.10.29. 14:11
Belekóstoltunk: 21 fogás alig 3 óra alatt!
Közel harminc vendég bírálta a Fenyves Vendéglő új étlapjának kínálatát.
Közel harminc vendég bírálta a Fenyves Vendéglő új étlapjának kínálatát.
Novembertől teljes fizimiskájában, kívül-belül megújuló étlappal várja vendégeit az Erdőspuszta Club Hotel**** Fenyves Vendéglője, amely kínálkozó lehetőséget kínált egy nagyszabású ételkóstoló lebonyolítására. Az étterem számára nyitás óta mérvadó a vendégek véleménye, így a vendéglátás vezetők úgy döntöttek, ez alkalommal kikérik törzsközönségük véleményét is az egyedi repertoár összeállításához, azaz „tesztelik” a kínálatba bekerülő újításokat. Október 25-én este, a „nagy ételkóstolóra” a club hotel üzleti partnerei és törzsvendégei mellett a helyi média illusztris képviselői, valamint a HAON-on meghirdetett „Nagy ételkóstoló” játék legszerencsésebb résztvevői kaptak meghívást.
Az kóstolót jelenlétével megtisztelte a szakmai körökben nagy elismerésnek örvendő Boros László, Venesz-díjas mesterszakács is, aki egyébiránt szaktanácsadója is a Fenyves Vendéglőnek. A kiváló hangulatú estén a közel 30 szigorú „bíra” Pataki Zsolt konyhafőnök által megálmodott 21 vadonatúj ételt – köztük hideg és meleg előételeket, hús-, hal-, tészta- és vegetáriánus fogásokat, valamint kiváló desszerteket – kóstolt végig, amelyeket előre meghatározott szempontok szerint értékeltek.
A pontozáskor figyelniük kellett az ételek tálalására és látványára, azok ízvilágára, mennyiségére és ár-érték arányára. A vacsoravendégek a fogások mellé az étterem megújuló borlapjáról válogatott borokból is ízelítőt kaptak.
A kóstolón az alábbi fogások kerültek górcső alá:
1. Ínyenc kóstoló: füstölt marhanyelv tormahabbal, füstölt harcsa almás zellersalátával, füstölt libamell friss
gyümölcsökkel
2. Taco tál
3. Tenger gyümölcsei bruscettával, forró serpenyőben tálalva: roston sült félhéjas óriás zöldkagyló, roston
sült királyrák farok, tintahal spirál
4. Mexikói csirke tekercs tortillában, pikáns mártással
5. Sajtcsónakban sült kacsamáj rántott burgonyával, sült hagymával, hollandi mártással
6. Fokhagymával tűzdelt tanyasi kacsamell hagymás kukoricával, tepertős burgonyapürével, saját zsírjának
vajas pecsenyelevével
7. Joghurtban sült pulyka steak, sajttal gratinírozott, tortillába töltött zöldséges rizottóval
8. Parajos sajtban sült csirkemell steak, baconos hordóburgonyával, vajon sült zöldségekkel, camembert-es
hollandi mártással
9. Bőrében sült csirkemell filé joghurtos jégsalátával, hagymás burgonya chips-szel
10. Pecsenye kacsamell szűz baconos-krémsajtos raguban, blínivel
11. Kasztíliai bárány, sajtba töltött sülthagymás rizottóval, roston sült zöldség nyárssal
12. Marha fajitas
13. Rántott borjúlábszár házi sültburgonyával, remulád mártással
14. Parajos lazac szerpentin, padlizsánnal töltött, baconba tekert cukkinira tálalva, fűszervajban sült
vargányával
15. Lepényhal roston sütve, zöldséges quesadilla-val
16. Házi szalonnával sült sertés szűz nyárson, sajttal gratinírozott, tortillába töltött zöldséges rizottóval, házi
sültburgonyával
17. Konfitált, bordírozott mangalica sült, tepertős burgonyapürével, vajon pirított erdei gombákkal, saját
kakukkfüves pecsenyelevével
18. Fűszeres sült zöldségekkel töltött tortilla sajttal grillezve, fokhagymakrém mártással
19. Joghurtos garnélával dúsított vargányás házi metélt
20. Mogyorókrémmel töltött palacsinta, karamell öntettel
21. Fenyves desszert ízelítő: mézes füge sült palacsintakehelyben, citrom parfé, csoki krém réteslapba
töltve, vaníliahabbal
Amennyiben sikerült felkeltenünk érdeklődésüket az új ízek iránt, novembertől Önöket is várjuk a Fenyves Vendéglőben!