HAON - PR cikk

2012.10.29. 14:11

Belekóstoltunk: 21 fogás alig 3 óra alatt!

Közel harminc vendég bírálta a Fenyves Vendéglő új étlapjának kínálatát.

Közel harminc vendég bírálta a Fenyves Vendéglő új étlapjának kínálatát.

Novembertől teljes fizimiskájában, kívül-belül megújuló étlappal várja vendégeit az Erdőspuszta Club Hotel**** Fenyves Vendéglője, amely kínálkozó lehetőséget kínált egy nagyszabású ételkóstoló lebonyolítására. Az étterem számára nyitás óta mérvadó a vendégek véleménye, így a vendéglátás vezetők úgy döntöttek, ez alkalommal kikérik törzsközönségük véleményét is az egyedi repertoár összeállításához, azaz „tesztelik” a kínálatba bekerülő újításokat. Október 25-én este, a „nagy ételkóstolóra” a club hotel üzleti partnerei és törzsvendégei mellett a helyi média illusztris képviselői, valamint a HAON-on meghirdetett „Nagy ételkóstoló” játék legszerencsésebb résztvevői kaptak meghívást.

Az kóstolót jelenlétével megtisztelte a szakmai körökben nagy elismerésnek örvendő Boros László, Venesz-díjas mesterszakács is, aki egyébiránt szaktanácsadója is a Fenyves Vendéglőnek. A kiváló hangulatú estén a közel 30 szigorú „bíra” Pataki Zsolt konyhafőnök által megálmodott 21 vadonatúj ételt – köztük hideg és meleg előételeket, hús-, hal-, tészta- és vegetáriánus fogásokat, valamint kiváló desszerteket – kóstolt végig, amelyeket előre meghatározott szempontok szerint értékeltek.

 

A pontozáskor figyelniük kellett az ételek tálalására és látványára, azok ízvilágára, mennyiségére és ár-érték arányára. A vacsoravendégek a fogások mellé az étterem megújuló borlapjáról válogatott borokból is ízelítőt kaptak.

A kóstolón az alábbi fogások kerültek górcső alá:

1. Ínyenc kóstoló: füstölt marhanyelv tormahabbal, füstölt harcsa almás zellersalátával, füstölt libamell friss

gyümölcsökkel

2. Taco tál

3. Tenger gyümölcsei bruscettával, forró serpenyőben tálalva: roston sült félhéjas óriás zöldkagyló, roston

sült királyrák farok, tintahal spirál

4. Mexikói csirke tekercs tortillában, pikáns mártással

5. Sajtcsónakban sült kacsamáj rántott burgonyával, sült hagymával, hollandi mártással

6. Fokhagymával tűzdelt tanyasi kacsamell hagymás kukoricával, tepertős burgonyapürével, saját zsírjának

vajas pecsenyelevével

7. Joghurtban sült pulyka steak, sajttal gratinírozott, tortillába töltött zöldséges rizottóval

8. Parajos sajtban sült csirkemell steak, baconos hordóburgonyával, vajon sült zöldségekkel, camembert-es

hollandi mártással

9. Bőrében sült csirkemell filé joghurtos jégsalátával, hagymás burgonya chips-szel

10. Pecsenye kacsamell szűz baconos-krémsajtos raguban, blínivel

11. Kasztíliai bárány, sajtba töltött sülthagymás rizottóval, roston sült zöldség nyárssal

12. Marha fajitas

13. Rántott borjúlábszár házi sültburgonyával, remulád mártással

14. Parajos lazac szerpentin, padlizsánnal töltött, baconba tekert cukkinira tálalva, fűszervajban sült

vargányával

15. Lepényhal roston sütve, zöldséges quesadilla-val

16. Házi szalonnával sült sertés szűz nyárson, sajttal gratinírozott, tortillába töltött zöldséges rizottóval, házi

sültburgonyával

17. Konfitált, bordírozott mangalica sült, tepertős burgonyapürével, vajon pirított erdei gombákkal, saját

kakukkfüves pecsenyelevével

18. Fűszeres sült zöldségekkel töltött tortilla sajttal grillezve, fokhagymakrém mártással

19. Joghurtos garnélával dúsított vargányás házi metélt

20. Mogyorókrémmel töltött palacsinta, karamell öntettel

21. Fenyves desszert ízelítő: mézes füge sült palacsintakehelyben, citrom parfé, csoki krém réteslapba

töltve, vaníliahabbal

Amennyiben sikerült felkeltenünk érdeklődésüket az új ízek iránt, novembertől Önöket is várjuk a Fenyves Vendéglőben!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!