PR cikk

2019.08.30. 11:05

A balatoni autómentés már nem probléma az Autómentő Keresővel

A jó idő mindig sok pihenni vágyót vonz a Balaton partjára, s szinte nincs is olyan nap, hogy ne látnánk lerobbant járművet az autópálya vagy valamelyik autóút mentén.

Régebben ez nagy problémát jelentett, mert nem volt kihez fordulni a segítségért, az utakon pedig folyamatosan ott cirkáltak az illegális tréleresek, hogy kihasználják a bajba jutott autósokat.

Mára ez már megváltozott, az Autómentő Kereső segítségével ugyanis gyorsan és könnyen található autómentő. Nincs ez másképp a Balaton mentén sem, a kereső használatával az ország bármely pontján gyorsan kérhető az autómentés.

Balaton környéki autómentés – így működik

A Balaton környéki mentés nagyon egyszerűen működik. Első lépés az Autómentő Kereső weboldalának megnyitása, ez mobiltelefonról is tökéletesen működik. Itt csak meg kell adnia a bajba jutottnak, hogy hova is kéri a segítséget. A cím lehet Siófokon, Balatonfüreden vagy akár Keszthelyen is, bárhol elérhetőek a szolgáltatók.

A pontos pozíció egy gombra kattintva lekérhető, ekkor ugyanis a rendszer a telefon GPS-e segítségével határozza meg a mentés helyét. Ha ez nem működik, vagy megvan a pontos cím, akkor az autómentő a cím kézi beírásával is megrendelhető.

Emellett pedig felsorolásra kerültek a városok is, ezekre kattintva azonnal megjelennek a környéken fellelhető szállító vállalkozások, a beállított km díjukkal és a távolságukkal. Minden szolgáltató részletes adatlapot kapott, ahol a megadott telefonszámon akár azonnal fel is hívhatóak.

Autómentés autópályán – rövid időn belül ott a segítség

Az autómentés autópályán sem működik másképp, bár itt nehezíti a helyzetet, hogy gyakran nincs pontos cím. A kereső honlapján azonban éppen erre való a GPS alapú helymeghatározás, ennek segítségével a lerobbant sofőr megkaphatja saját GPS koordinátáit.

Ha ez nem működik, akkor elegendő beírni a legközelebbi település vagy nagyváros nevét a keresőbe, s a környéki autómentők kilistázása után már fel lehet hívni a megadott telefonszámot. Általában egy mentéssel foglalkozó szolgáltatónak nem jelent gondot a pályán történő mentés sem, így csak meg kell állapodni a részletekben.

Az fontos, hogy az autópályán műszakik okok miatt megállva be kell tartani a balesetvédelmi előírásokat. Minden nap történnek balesetek amiatt, hogy egy megállt gépkocsiba belerohan egy másik, ez a 130 km/h-s sebességeknél életveszélyes, és gyakran végzetes is lehet. A nyári időszakban a nagyobb forgalom miatt a balesetekre is nagyobb az esély, így fokozottabban kell figyelni.

Az autópályán lerobbanva az autót a leállósávba kell kormányozni, majd kitenni az elakadásjelző háromszöget, és ha lehetséges, be kell kapcsolni a vészvillogókat. Az járműben utazóknak el kell hagyniuk még a leállósávot is, és a szalagkorláton kívül kell várakozniuk. Itt célszerű megnyitni az autómentő kereső weboldalát is, a környéken elérhető vállalkozások felkeresése érdekében.

Autószállításra is tökéletes az Autómentő Kereső

Az Autómentő Kereső folyamatosan fejlődik, így a segítségével már olyan vállalkozások is elérhetők, melyek az autószállításban segítenek. Ezek nem csak a bajba jutott jármű tulajdonosok mentésére szakosodtak, hanem vállalják bármilyen új, vagy használt autó mozgatását.

Az Autómentő Kereső weboldalán ezek a vállalatok is feltüntetésre kerültek, s ugyanúgy lehet közöttük keresni, mintha mentésre lenne szükség. Csak meg kell adni az autó aktuális helyének GPS pozícióját vagy pontos címét, s a rendszer felajánlja a környékbeli szállítókat.

Ezeknél is látható a km díj és az autótól való távolság, valamit a részletes adatlapokon a kapcsolatfelvételi adatok is elolvashatók. A legtöbb autószállítónak e-mail címe is van, így aki nem szeretne telefonálni, az írásban is megtudhatja a részleteket. Ha pedig megvan a legszimpatikusabb szállító, akkor nincs más feladat, mint megbeszélni a szállítás pontos részleteit és menetét.

Az internetnek hála, az autómentés és autószállítás ma már nem jelenhet problémát, legyen szó a Balaton útjairól, vagy az ország bármelyik más pontjáról. Az olyan innovatív megoldások, mint az Autómentő Kereső használatával a segítség az év minden napján, éjjel-nappal elérhető.

(PR cikk)

Címkék#pr cikk

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!