PR cikk

2019.06.26. 14:33

Akár kisösszegű kölcsön is segíthet a használtautó-vásárlás során

Akár néhány százezer forintnyi összeg jelentős árelőnyt jelenthet a használtautó vásárlás során.

Képzeljük el, hogy megtaláltuk a számunkra ideális négykerekűt, de egy kisebb összeg hiányzik a vételárból. Kiváló vétel lenne, de ha nem lépünk azonnal, biztosan lecsap rá valaki… Ilyen esetben a kisösszegű személyi kölcsön is segítséget jelenthet, amely akár 1 óra alatt megérkezhet a számlánkra.

Egy gépkocsi rengeteg élethelyzetben kisegít bennünket; eljuthatunk vele a munkahelyünkre, elvihetjük a gyerekeket az óvodába és az iskolába, a nagyit az orvoshoz, intézhetjük a nagybevásárlásainkat, kényelmesen utazhatunk vele a városban és vidéken egyaránt. Ha használt autót szeretnénk vásárolni, felvetődik a kérdés, milyet válasszunk, illetve mennyit fizessünk érte.

Nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy az autóvásárlás minden esetben bürokratikus költségvonzattal is bír; fizetni kell az átírásért, az új névre kiállított forgalmi engedélyért és a törzskönyvért is. Ráadásul gondolnunk kell az esetleges szervizdíjakra, a rendes téli-nyári abroncscserére, illetve a fenntartás költségeire.

Vegyük számba, meddig nyújtózkodhatunk a bizonyos takaró alatt, milyen használtautót engedhetünk meg magunknak, de tartsuk szem előtt azt is, hogy néhány százezer forinttal magasabb árért akár jelentősen jobb állapotban lévő fiatalabb gépkocsit választhatunk.

A szabadfelhasználású személyi kölcsön segít a használtautó-vásárlásban, hiszen nem kell igazolnunk a bank és a hitelintézet felé, mire költöttük a folyósított összeget. Ingatlanfedezetre sincs szükség, hiszen a biztosítékot a rendszeres havi jövedelmünk biztosítja. Ennek köszönhetően a személyi kölcsön ésszerű és hasznos segítséget jelent a használtautó-vásárlás során is.

A kölcsön felhasználása ellenére a saját tulajdonunkba kerül a gépkocsi, ráadásul a használtautók esetén nem kell tartanunk azonnali értékcsökkenéstől. Ha netalán súlyos anyagi nehézségeink támadnak, a gépkocsi eladása kiment minket a nehéz helyzetből.

1 millió felett nagyobb a kínálat

Autókereskedők szerint jelentős a kereslet az 1 millió forint alatti használtautók iránt, azonban szélesebb kínálattal és jobb ár-érték aránnyal találkozunk a 1 és 2 millió közötti ársávban. Amikor autóvásárlás előtt állunk, meg kell határoznunk, milyen gépkocsira van szükségünk; mekkora legyen az utastere, milyen gyakorisággal használnánk, jellemzően városban vagy vidéki utakon közlekedünk vele…

Azonban nem csak a személyes igényeinkkel kell törődnünk, hanem figyelembe kell vennünk a különböző általános ajánlásokat is. Mindenképpen érdemes olyan használtautót választani, ami nem szenvedett el szerkezeti sérülést, vagyis a nyúlványa teljesen ép, soha nem fordult meg húzópadon. Persze egy-egy koccanásból adódó fényezés miatt nem kell aggódnunk, de a szerkezeti sérülést elszenvedett kocsikat inkább kerüljük el.

Lehetőleg válasszuk a jó műszaki állapotban lévő autókat, amelyek esetében a motor, a váltó és a karosszéria a korának megfelelő állapotban van. Habár vonzó lehet egy relatív fiatal gépkocsi „javítandó” állapotban, az ilyen autók esetében magasabb a túlhajtásból származó meghibásodások esélye. Egyes márkák és típusok esetében a cserealkatrészek beszerzése és cseréje egyszerűbb és olcsóbb, erre is érdemes figyelmet fordítani, ha használt autót vásárolnánk.

Autószerelők szerint az 1 millió forintot el nem érő gépkocsik esetében a fenntartási költségek igencsak kedvezőtlenek a vételárhoz viszonyítva. A fenntartás és a szervizelés 160-200 ezer forintot is felemészthet évente, így érdemes számba venni az autófinanszírozás lehetőségeit. Akár egy 300 ezer forintos személyi kölcsön is komoly árelőnnyel bírhat, aminek köszönhetően fiatalabb, kevesebb telet megélt, némileg alacsonyabb futásteljesítményű kocsit vásárolhassunk, amely biztonságosabb utascellával rendelkezik. Törekedjünk a magas ár-érték aránnyal bíró gépkocsi kiválasztására, amely hű társunk lesz az utakon.

(PR cikk)

Címkék#pr cikk

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!