PR cikk

2019.11.21. 12:50

Diéták: mit mondanak az orvosok, melyik a legjobb?

Merőben eltérő vélemények születtek az elmúlt időszakban arról, hogy melyik diéta tekinthető a leghatásosabbnak és a legjobbnak.

Van, aki abban méri őket, hogy mennyire gyorsan lehet velük a fölös kilóktól megszabadulni, van, aki attól tart jónak egy diétát, hogy az könnyedén életmóddá is alakítható különösebb lemondások nélkül, míg egy a diétákat véleményező csoport annak alapján ítéli meg a fogyókúrás módszereket, hogy azok mennyire sanyargatják meg a testet, szervezetet vagy, hogy mennyire könnyen betarthatóak.

Azokat a diétákat senki nem szereti, amik sokkal inkább a tiltólistákra épülnek, mintsem a megengedésekre, tehát az ideális fogyókúrák olyanok, amik bár kivonnak bizonyos ételeket az étrendünkből, bizonyosokkal szemben viszont elnézőek, sőt, kifejezetten ajánlanak bizonyos dolgokat. Ilyen például a népszerű magyar diéta, a Reg-Enor, illetve bemutatnánk röviden még két másik fogyókúrás módszert is, amit orvosok is komoly meggyőződéssel ajánlanak.

Reg-Enor – zsírban gazdag diéta

A Reg-Enor már komoly követőtábort tudhat magáénak, nem véletlenül, hiszen amellett, hogy magszabadit a plusz kilóktól, a szervezetet is méregteleníti úgy, hogy közben nem kell koplalnunk. A Reg-Enor diéta tulajdonképpen egy étrend-kiegészítővel felturbózott kúra, ami mellett egy alapdiétát is be kell tartanunk, mégpedig nem fogyaszthatunk olajos magvakat, cukrot és cukrozott ételeket, finom pékárút, tejterméket és erjesztett ételeket és italokat sem. Helyette jöhet a zsír, a sok zöldség, a hüvelyesek, a főzelékek, a tojás és természetesen a hús is minden formában így könnyedén beépíthető a „magyaros” étrendekbe, ezért is nevezik magyarosdiétának, ami semmi jótól nem vonja meg a szervezetet.

8 órás diéta – mindent megehetsz ebben az időintervallumban

A 8 órás diétát követve egyetlen egy szabályt kell betartanunk, mégpedig azt, hogy a nap 8 órájában kell besűrítsük az összes étkezésünket, míg 16 órán keresztül nem ehetünk semmi szilárdat. Ez persze óriási váltás lehet az egész nap nassolóknak, de bizonyított, hogy beválik. Ehetünk közben lángost, sült krumplit és gyakorlatilag mindent, amit addig is (persze az egészséges mértékletesség határain belül). Az egész diétát egy tanulmány indította el, amelyben egy vizsgálat eredménye az lett, hogy többet fogytak azok, akik étkezéseiket 8 óra alatt letudták, mint azok, akik egész nap falatozgattak – holott a bevitt kalóriák azonosak voltak. Mindez azért történhetett így, mert a szervezetnek 16 óra állt rendelkezésére, amikor semmilyen szilárd étel nem zavarta meg az anyagcsere folyamatát és a zsírégető hormonok termelődése is akadálytalanul mehetett végbe. Természetesen a 8 órás diéta sem hoz eredményeket, ha ezen időszak alatt tetemes mennyiségű ételt veszünk magunkhoz, azokat is a legegészségtelenebbek közül válogatva.

Fehérjediéta – a fogyókúra, ami szénhidráttalanít

A fehérjediéta lényege a fehérjedús diétás termékek fogyasztásában rejlik. A diéta különböző szakaszokra tagolódik, melynek során teljesen megtisztul a szervezet a felhalmozódott szénhidráttól és zsíroktól. Ezt úgy kell elképzelni, hogy az izmok fehérjével táplálkoznak, tehát ha fehérjékkel „tömjük” őket, az izomréteg érintetlen marad, a szervezet a nem táplált zsírrétegből veszi el a számára, a diéta alatt szükséges kalóriapótlást így a fogyás is beindul egészségesen.

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!