PR cikk

2020.02.04. 10:33

Ezek lesznek a 2020-as lakberendezési trendek

Átléptünk az új esztendő első hónapjának derekán, és ezzel együtt ránk törtek a 2020-as év lakberendezési trendjei. Újév és új trendek, ami az óév és a hozzájuk tartozó trendek bizonyos elemeinek végét is jelenti. De nézzük hogyan is alakul a lakberendezési divat világa, mik is lesznek az előttünk álló év biztosan meghatározó lakberendezési trendjei.

Fókuszban a környezettudatosság

A mögöttünk hagyott egy-két évben már a lakberendezés világában is kitapintható volt – és nem pusztán a felhasznált alapanyagok vonatkozásában – fenntarthatóság, a környezettudatosság és általában környezetvédelem fontossága. 2020 elején már kijelenthető: ez a tendencia az előttünk álló időszakban nemcsak kiemelt jelentőségű lesz, de hatása valamelyest tovább is fokozódik. Egy példát említsünk: A lakberendezés szerteágazó világában igen közismertnek számító Behr festékgyártó cég például nem véletlenül a „vissza a természethez” fantázianévvel látta el az idén bizonnyal rendkívül népszerűvé váló színárnyalatát, amely mélykék és az olajzöld színvilágot, ezzel együtt a nyugtató hatást és a harmóniát csempészi a lakberendezésbe. A zöld és árnyalatai egyébiránt kifejezetten klasszikus színárnyalatnak számítanak, szinte nincs olyan év, hogy valamely tónusa ne lenne benne az adott év top színei között. A zöld árnyalatai nem pusztán inspirálóan hatnak az emberi természetre, de azáltal, hogy növeli a kreativitást, pozitívan hat hangulatunkra, és tökéletesen párosítható más színekkel is.

Kiszoruló fehér dizájn

Idén úgy tűnik egyre több szín éli újra majd a reneszánszát, felváltva az egyszerű, fehér dizájnt. A belső terekre egyre inkább a modern és a tradicionális keveréke lesz jellemző, melyet színes falak fognak kiegészíteni. Utóbbiak megvalósításában a tapéták kiemelt szerepet fognak kapni. Az már ugyancsak bizonyos, hogy 2020 legrendibb színkombinációi között meghatározó lesz továbbra is a bohém dizájn, annak ellenére, hogy a lakberendezők egy jelentős része bohém trendet már legszívesebben elfelejtené. A sárgaréz dekoráció ugyancsak népszerű marad, akárcsak a szürke tónusok, hiszen minden magára valamit is adó skandináv lakberendező alapszíne a szürke. A szürke és a barna keveréke, a „greige”, ami már sokkal melengetőbb árnyalat, mint az elődje, a zöld és különböző árnyalatai mellett minden bizonnyal az egyik legnépszerűbb variáció lesz világszerte.

Urbanizált stílus kreatív megoldásokkal

Szembeötlő ugyanakkor, hogy az új lakberendezési trendekre 2020-ban is töretlenül is nagy hatást gyakorolnak a modern városi élet új tendenciái, illetve az arra való törekvés, hogy miként lehet megfelelni az új középosztály igényeinek. A trend előretörése döntöen abban keresendő, hogy a 21. század cégeinek vezetői közül egyre többen törekednek arra. hogy megfelelő munkakörülményeket biztosítsanak munkavállalóiknak a lehető legjobb bérezés mellett. A digitalizáció fejlődésével egyre többen dolgoznak rugalmas munkaidőben, otthonról. Ennek az lett az egyenes következménye, hogy a városi lakások egyfajta hibridekké válnak. Nemcsak a pihenés és az ellazulás színterei, hanem bizonyos értelemben munkahelyi környezetté is válnak. A lakberendezésben töretlenül fontos szempont 2020-ban is a nappali terek egybenyitása, amely – részint a lakások „hibridizációja” miatt – a család együttöltött idejének színteréül szolgálnak.

Kézműves termékek további innovációja

Mint fentebb utaltunk már rá, a 2020-as év egyik legjelentősebb előrelépése, hogy a tervezők az újrahasznosításra talán valamivel a korábbiaknál is nagyobb hangsúlyt fektetnek. Előtérbe kerülnek a maradék anyagok felhasználásával, a szemét újrahasznosításával járó tárgyak – gondoljunk csak bele, hogy a kukorica, a tengerifű vagy éppen a bambusz eddig is népszerű volt a lakberendezés területén – a lakberendezésben is. A legfontosabb szempont a műanyag használatának csökkentése, a meglévők újrahasznosítása. Növekszik az igény a kézműves termékekre, melyek teljesen új olvasatot adnak az otthon fogalmának.

Forrás: tapetauzlet.org

 

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!