PR cikk

2020.03.19. 11:37

Környezettudatos és költséghatékony automata ajtók

A környezettudatosság egyre népszerűbb elv a vállalkozások körében is, hiszen az energiamegtakarítás segítségével jelentős mennyiségű pénz megspórolható.

Az automata ajtók akár megállás nélkül is dolgozhatnak a mindennapokban, éppen ezért fontos, hogy hosszú távú és költséghatékony működést biztosítsanak. Ismerje meg a környezetbarát ajtók ismérveit, és gondoskodjon a gazdaságos működtetésről!

Az automata ajtók költségei rövid idő alatt megtérülnek

Az automata ajtóműködtetés egyik legnagyobb előnye a kézi működtetéssel szemben az, hogy a komfortérzet növelése mellett jelentős energia-megtakarítást is eredményez. A record tolóajtók segítségével azonban a téli és nyári üzemmód is egyszerűen átállítható. Az adott időszakra optimalizált működés ugyanis gyorsan beállítható az elektronikus vezérlőpanelek használatával.

Érdemes szót ejteni az egyirányú közlekedés funkcióról is, amely például közvetlenül zárás előtt kifejezetten praktikus lehet. A különböző programválasztás használatával nagymértékben megkönnyíthető a személyek áthaladása, de az automatizálás a beltéri klíma megfelelő működését is elősegíti. Az automatizálással ugyanis a fűtési és hűtési költségek egyaránt csökkennek, így a beruházás ára valóban gyorsan megtérülhet. A kisebb huzatterhelésnek köszönhetően pedig a vásárlók, ügyfelek és dolgozók komfortérzete garantáltan kimagasló lesz. Ha Ön is költséghatékony és környezetbarát megoldást keres, tekintse meg a recordnál kapható automata tolóajtókat!

Hőszigetelő ajtók

A hőszigetelés az egyik legfontosabb tényező az építőiparban. Míg a tetőket és falakat, illetve ablakokat már hosszú évtizedek óta szigetelőanyagokkal látják el, addig az automata tolóajtóknál zárt helyzetben is hőcsere zajlik. A hőcsere az épület belső és külső oldala között történik, még abban az esetben is, ha hőszigetelő üveget használnak.

Az ajtószárnyakat érő dinamikus hatások speciális intézkedéseket igényelnek, éppen emiatt nem sikerült idáig kisebb méreteken belül tartani a termikusan elkülönülő ajtótokokat. Napjainkban a piacon elérhető rendszerek általában masszív, erős kivitelűek. Ezek a típusok a megjelenés minőségét tekintve tehát kompromisszumot jelentenek az adott környezet számára.

A record saját fejlesztésű megoldásai

A record termékcsaládban elérhető THERMCORD és THERMCORD+ típusok olyan hőhídmentes rendszerek, amelyeket speciálisan automata ajtók számára terveztek a mérnökök. Ezek a rendszerek kiválóan ellátják az ajtóprofilok hőszigetelését, és méreteik miatt szinte észrevehetetlenek. A kompakt méreteknek köszönhetően a szabványos ajtórendszerektől alig lehet megkülönböztetni a modern rendszereket, így a megjelenés minősége garantáltan magas lesz.

 

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!