Küzdősport

2019.11.26. 10:52

Mert a Ronin ti vagytok!

Mert a Ronin ti vagytok! – vallja Szögyényi László, a debreceni Ronin Fight Academy alapítója és vezetője, aki egyébként többszörös Profi MMA Kupa győztes és Grappling magyar bajnok.

- Ismerősként üdvözöllek Laci, hiszen tavaly már készítettünk veled egy tartalmas interjút. Mert a Ronin ti vagytok!, zártuk le akkor a beszélgetésünket, de most kezdjük mindjárt ezzel. Úgy vélem, kell valamilyen mélyebb tartalmat is keresni ebben a gondolatban. Jelentheti ez azt, hogy klub az edzéseken kívül is hozzájárul a tagok és a közösség életéhez?

- Igen, teljes mértékben, hiszen klubélet nem csupán az edzéseken zajlik. Több alkalommal tartunk mozi estet, paintball partit, bográcsozást, társasjáték estet, valamint családi napot, ahol a klubtagok és családtagjaik aktívan és hasznosan tölthetnek együtt időt. Egy helyi, kézműves hamburgereket és szendvicseket kínáló cég hamburgert nevezett el rólunk, Ronin Burger néven, ami külön öröm, mert igazi különlegességnek számít. Hagyományszerűen minden nyáron megtartjuk 4-5 napos edzőtáborunkat is, ahol a csapat még jobban össze tud kovácsolódni, valamint ezen a nyáron is sikeresen teljesítettük a debreceni őrült futás nevű versenyt.

Csoportkép a Ronin Fight Academy termében.

 

- Úgy hallottam, hogy Ronin még ennél is tovább ment és aktívan is igyekszik támogatni a helyi sportéletet jótékonysági munka keretében.

- Valóban így van, ugyanis felkérést kaptam, a hogy tartsak előadásokat a debreceni javítóintézetben a sport, az önkontroll, és a sportszerűség fontosságáról. Heti 5 alkalommal egy egész délelőttöt töltöttem a bentlakókkal, megtanítva nekik számos mozgásformát és különböző ügyességi labdajátékokkal, a helyes testtartás előnyeivel és koordinációs gyakorlatokkal próbáltam rávezetni őket a küzdősport alapjaira. A debreceni Bethlen Gábor szakgimnáziumba is meghívást kaptunk, ahol a tanévzáró napján, kötetlen programok keretében, a tanulóknak ingyenes bemutatókat tartottunk. Elindult a Ti vagytok a Ronin programunk is, ahol az 1, 2, 3, 4 és 5 éve járó tagok oklevelet kapnak emlékül, elért teljesítményük és kitartásuk alapján. Klubunk meghívást kapott a Metró áruház 25. Évfordulóját ünneplő nyíltnapra is, ahol küzdősport bemutatóval készültünk az érdeklődőknek.

Az EMMI Debreceni Javítóintézetében.

 

- A küzdősportok fontos része a megmérettetés, a verseny, ahol kiderül, hogy valójában mennyit fejlődtek a sportolók. Milyen versenyeken vesznek részt a klub versenyzői?

- A 2019-es év legjobb eredményei közé sorolnám a debreceni Global versenyt, ahol 4 aranyérmet szereztünk. Az öcsém, Szögyényi Attila WFC ( World Fighters Corporation) bajnok lett Baján. A Budakalász kempo országos bajnokságról szintén 4 arannyal jöttünk haza és az Eger Kempo országos bajnokságon 9 arany született.

- A jó pap is holtig tanul, mondja a közmondás, és az eredményeiteket látva, úgy vélem, te is állandóan továbbképzed magad. Milyen képzéseken vesztek részt a klub edzőivel együtt?

- Több szakmai továbbképzésen is túl vagyunk, mint például a budapesti Nikey Holzkin szeminárium, az Ernesto Hoost szeminárium és az Arthur Kyshenko szeminárium. Szőts Gábor, a magyarországi combat wrestling honosítója is eljött hozzánk szemináriumot tartani, továbbá a Floridában elő Borics Ádám tartott a klub tagjainak egy 3 órás edzést. (Borics Ádám egy Eger melletti faluból jutott el Floridába, a világ egyik legnagyobb MMA-klubjába. Ő lehet a legkeményebb sport első nagy magyar bajnoka.)

Szögyényi Attila WFC bajnok.

- Végignézve az edzőtermen rögtön szemet szúr a rend és a tisztaság, valamint a modern sporteszközök. Terveztek még valamilyen fejlesztést a közeljövőben?

- Klubunk több bővítésen is keresztül ment az évek alatt. Jövő februárban esedékes a következő nagyszabású fejlesztés. Egy teljesen új, funkcionális edzőteremmel bővülünk, ahol megtalálható lesz számos modern és hagyományos sporteszköz, legyen az kettlebell, TRX, bolgár zsák, szán, medicin labdák vagy különböző masszírozó golyók, matracok.

- Köszönöm a beszélgetést, Laci, azt hiszem minden témát kimerítettünk. További sok sikert és kitartást kívánok ehhez a nagy munkához. Remélem, jövőre ismét találkozunk!

Elérhetőség:

Cím: 4032 Debrecen, Menyhárt József tér 1

Az edzések ideje és helye: http://roninfightacademy.hu/orarend/

E-mail: [email protected]

Klubtagok a Ronin Burgert árusító kisbusznál.

 

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!