PR cikk

2020.01.23. 15:00

Miért nem ciki rádiót hallgatni napjainkban?

“- Ezt csekkold, milyen király zenét találtam!

- Nahát, ez tényleg nagyon adja! Hol hallottad?

- Hát a kedvenc rádióadómon!

- Micsoda? Te hallgatsz rádiót? Azt hittem, azt csak az öregek szoktak!

- Te jó ég, dehogyis! Nálam szinte csak az szól!”

Ez a beszélgetés bármelyik két mai fiatal közt lejátszódhatott volna. Míg egyikük abban a tévhitben él, hogy a rádióhallgatás egy ósdi és elavult dolog, addig a barátja már pontosan tudja, hogy ez mennyire nem igaz! No de miért is menő manapság rádiózni?

Modernizált szokások

Való igaz, hogy maga a rádió sugárzása kicsiny hazánkban közel 100 éves múltra tekint vissza, ám ez nem jelenti azt, hogy ez idő alatt ne haladt volna a korral! Sőt: a rádiók mindig is arra helyezték a hangsúlyt, hogy a lehető legjobban tartsák a lépést az aktualitásokkal, legyen szó akár zenékről vagy a legfrissebb hírekről.

Persze léteznek olyan adók is, amik gondolnak a nosztalgiázókra, és kizárólag örökzöld slágereket játszanak, ám a többségük bizony direkt a fiatalokat célozza meg!

Nem ritka, hogy egy-egy rádióadón hétköznap esténként azoknak az ismert DJ-knek a mixműsorát hallgathatod, akiknek a zenéire hétvégén bulizol a klubban! Márpedig ki lenne jobban képben az aktuális trendekkel, mint ők?

Ahol van internet, ott van rádió is!

Ugye számodra is ismerős helyzet, amikor utazás közben az autóban hallgatod a kedvenc rádiódat, majd egyszer csak elkezd sisteregni, végül teljesen elmegy a vétel, mert kiértél a hatósugarából? Az internet korában ezt a problémát örökre elfelejtheted!

Mindössze annyi dolgod van, hogy az okostelefonod böngészőjében megnyitod az Online Rádió weboldalát. Itt több mint 100 hazai csatorna kínálatából választhatod ki a kedvencedet, majd az autód hangrendszerével összekötve máris újra tisztán szólnak a dallamok!

Vegyük például a Best FM-et, ami alapvetően egy helyi sugárzású adó, ám az interneten világszerte bárhol hallgathatod!

Valaki tudja ennek a dalnak a címét?

A rádiózással egyidős dilemma az, miszerint hallasz egy szuper zeneszámot, ám fogalmad sincs, ki lehet az előadó, és még a műsorvezető sem olvassa be! Az internet persze részben erre is megoldást talált a zenefelismerő szoftverekkel, ám a gyakorlat azt mutatja, hogy ezek nem minden esetben működnek.

Ha azonban online rádiózol, nem lesz ilyen gondod többé! A weboldalak ugyanis sok esetben kiírják az aktuálisan játszott dal előadóját és címét is, így nem kell bajlódnod a keresgéléssel.

Ne csak zeneileg légy képben!

A legtöbb rádióadó a zene mellett más tartalmakkal is szolgál. A hírek mellett fontos közlekedési információkat is hallhatsz, amelyek nagyon hasznosak lehetnek, ha épp utazol.

Emellett számos beszélgetős műsort, interjút hazai hírességekkel, humoros kibeszélő show-t is közvetítenek, melyek egyszerre informálnak és szórakoztatnak.

Most már láthatod, hogy a rádiózás semmilyen életkorban sem ciki, úgyhogy itt az idő, hogy te is ráhangolódj!

 

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!