PR cikk

2019.09.26. 12:45

RGB – RGBW LED vezérlők

A mindennapok során számtalan hatás ér minket a környezetünkből, amelyek hozzájárulnak hangulatunk alakulásához.

Így vagyunk a színekkel is, melyek jelentősen befolyásolják érzéseinket és viselkedésünket egyaránt. A kutatók véleménye szerint egyáltalán nem mindegy, milyen színekkel vesszük körbe magunkat, hiszen mindegyiknek más és más tulajdonsága és jelentéstartalma van.

Otthonunk tervezésekor is nagy hangsúlyt fektetünk a színek harmóniájára, vannak, akik az intenzívebb, és vannak, akik a lágyabb árnyalatokat kedvelik. Bármelyik csoportba is tartozzunk, érdemes szem előtt tartani a színek egy olyan tulajdonságát, mellyel képesek optikailag szűkíteni és tágítani a teret.

Nemcsak a falak színeivel játszhatunk, egy megfelelő színes dekorációs világítással is hangulatos otthont teremthetünk magunknak. Ez pedig könnyed gyerekjátéknak bizonyul, mióta megjelentek a színes és RGB LED szalagok az üzletek polcain.

Színes LED szalagok

A színes LED szalagok is hordozzák a hagyományos fehér párjuk előnyös tulajdonságait, miszerint energiatakarékosak, hosszú élettartamúak, ezáltal környezetbarát felhasználást tesznek lehetővé. Flexibilitásuknak köszönhetően pedig szinte bármilyen területre felszerelhetők. Színük igen erőteljes, ezáltal tökéletesen alkalmazhatók dekorációs és hangulat világításra.

Az RGB LED szalag, avagy egy kis színterápia

A LED szalagok koronázatlan királynője manapság igen nagy népszerűségnek örvend, hiszen ez egy változtatható színű LED-ekkel szerelt szalag. Bármikor kedvünkhöz és hangulatunkhoz igazíthatjuk vele nappalink és hálószobánk színeit. A beállítható színek számát mindig a vezérlőhöz tartozó távirányító határozza meg.

A kedvelt RGB szalagok elterjedése után egy kis kiegészítéssel megjelentek az úgynevezett RGBW LED szalagok, melyek most képesek tiszta fehér színben is láttatni a szobát.

RGB és RGBW vezérlők

Többféle vezérlő létezik, az egyszerűtől a komolyabb, felhasználóbarát típusokig. Az infravörös távirányítású vezérlők létjogosultsága az egyszerű kezelhetőségének köszönhető, bár figyelnünk kell a pontos célzásra kapcsoláskor. A rádiófrekvenciás vezérlők már korszerűbbek az elődeinél, akár el is rejthetők. Hátránya, hogy a vezérlő és irányítója gyárilag összehangolt, minden egység csakis a megfelelő párjával hozható működésbe. A legkorszerűbb vezérlés az úgynevezett 2,4G-s rendszer, melyek lehetnek 1 és 4 zónásak is. Ezek lehetővé teszik, hogy akár négy különböző helyen is eltérő fények világítsanak.

Az S-LIGHTLED SL-szériája magasabb igényeket is kielégít, mind az RGB és RGBW LED szalag vezérlését is megoldhatjuk velük. Távszabályzójuk és a falra szerelhető touch paneljük is igazán exkluzív kivitelben vásárolható meg.

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!