Szponzorált tartalom

2020.11.18. 15:01

SOS, azonnal költöznék! Mit tegyek?

Egy költözést általában jóval előre megtervezünk. Új lakást vásárolunk, és oda költözünk át, vagy elhagyjuk a családi fészket, összeköltözünk párunkkal, stb. Rengeteg olyan eset van, amikor a költözést jóval előre meg lehet tervezni, és érdemes is.

Forrás: koltoztetes-szallitas-s-transport.hu

Ugyanakkor vannak olyan szituációk, amikor nem lehet vagy nem akarunk várni a költözéssel. Ilyen lehet egy összeveszés miatti SOS költözés. De akár csak egy gyors tehertaxi iránti igény is, mert elromlott a hűtő, és oda kell szállítani az újat. És akkor sajnos még ott vannak azok az átvert ügyfelek is, akiket megbízhatatlan költöztető cégek ejtettek át. Nekik különösképpen sürgős lehet a költözés, mert terveztek azzal, hogy az adott napon el lesz szállítva mindenük.

Ne árulja el, hogy kétségbe van esve

Amikor SOS költöztető céget keres, akkor semmiképp se árulja el, hogy bajban van, azonnali segítségre van szüksége. Legalábbis addig, amíg meg nem győződik arról, hogy megbízható céget hív. Sajnos nem tudhatja, hogy ki van a telefon másik végén, ezért fontos az elővigyázatosság. Ha olyannal beszél, aki ezt a kiszolgáltatottságot szereti kihasználni, akkor sokszorosára is nőhetnek a költöztetési kiadásai.

Türelmesen, higgadtan hívja fel a kinézett céget, és vázolja a helyzetet, kérdezzen rá, hogy tudnak-e segíteni. Ha lekezelő, azonnal többszörös árat emlegető vagy okosban megoldós választ kap, köszönjön el. Írásban kérjen ajánlatot (e-mailben vagy SMS-ben), ha ezt sem hajlandóak elküldeni, akkor is köszönjön el.

Ezek nagyon fontosak, mert valószínűleg itt tud magának sok kiadást megspórolni. Ha viszont olyan megbízható, profi költöztetőt választ, mint a Servitius és Partnerei költöztetés, akkor garantáltan nem futhat bele ilyenbe. Ők előre, a honlapjukon közlik áraikat, ÁSZF-ben a feltételeket és vállalásaikat, egyszerűen profik.

Akár pár órán belül is költözhet

Nem érdemes ugyanakkor letenni a gyors, akár pár órán belüli költöztetésről. Vannak a piacon olyan cégek, akik valóban tudják ezt vállalni, de azért van köztük is különbség.

Azzal semmi gond nincs, ha egy cég (észszerű keretek között) sürgősségi felárat számol fel az SOS költöztetésért. Ők azok a cégek, akiknek azonnal be kell hívniuk plusz munkaerőt, ami így nyilván drágább is lesz. Ez azonban olyan “drágító” tényező, amit nyugodtan közölhet a cég. A gond inkább abból szokott lenni, ha egy cég nem közöl semmit, nem hívja fel a figyelmet az árnövekményre.

Akkor ez mindenképp sokba fog kerülni?

Nem feltétlen. Vannak olyan cégek, akik felár nélkül vállalják az SOS költöztetést, akár pár órán belül is. Ehhez azonban a cégnek jól felépítettnek, jól szervezettnek kell lennie. Ilyen a már említett Servitius és Partnerei költöztetés is. Ha felhívja őket, akár már 15 percen belül is kaphat választ, hogy tudják-e vállalni órákon belül a költöztetést. Ehhez a háttérben nagy gépjárműpark és sok szakképzett munkás kell. Nekik van.

 

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!