Oktatás

2019.10.02. 15:51

„Vitorlázz” a Schaeffler-rel!

A Schaeffler-csoport idén 20 éves debreceni gyára hosszú évek óta gondoskodik középiskolások, érettségizettek, illetve egyetemi képzésben résztvevő hallgatók kiemelt gyakorlati képzéséről.

Ez a jubileumi szám a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal és a Debreceni Szakképzési Centrum által szervezett háromnapos – 2019. október 9-től 11-ig tartó – pályaválasztási kiállításra, a „Szelet a Vitorlába” elnevezésű rendezvényre is vonatkozik, hiszen idén 20. alkalommal nyitja meg kapuit.

Az esemény a nagy érdeklődésre való tekintettel idén új helyszínen, a Főnix Csarnokban kerül megrendezésre.

A Schaeffler Akadémiára sikeresen felvételt nyert diákok a cégnél eltöltött gyakorlati képzésük során kiemelkedő szakmai felkészítést kapnak. A telephelyen lévő legkorszerűbb módon gépesített tanműhely 110 középfokú szakképzésben résztvevő diáknak ad jelenleg is egyedülálló szakmai fejlesztést, illetve speciális képzési programot dolgozott ki a tanműhelyen kívüli gépészeti osztályok közel 200 tanulója számára. A vállalatnál 30 egyetemi duális hallgató és 20 fő ösztöndíjas vagy egyéb gyakornoki programban szereplő egyetemista tökéletesíti tudását.

A „Szelet a Vitorlába” programsorozat kiváló lehetőség a legkülönfélébb szakmák megismerésére, melyeket állomásról-állomásra végigjárva ismerhetnek meg és próbálhatnak ki az érdeklődők. A Schaeffler kiemelt módon, egy rendkívüli, 60 négyzetméteres standdal, számtalan izgalmas játékkal, termékbemutatóval illetve ajándékokkal várja a pályaválasztás előtt álló tanulókat és szüleiket.

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!