Krimi

2024.03.28. 14:39

Egy ember meghalt, huszonhatan füstmérgezést szenvedtek, amikor kigyulladt egy idősek otthona Szabolcsban

Halált okozó tűzeset volt egy ökörítófülpösi szociális intézményben.

MW

A kép illusztráció!

Forrás: Shutterstock

Tűz ütött ki a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Ökörítófülpösön az idősek otthonában csütörtök reggel, az intézmény egyik szobájában egy férfi holttestét találták meg a tűzoltók, huszonhat ember füstmérgezést szenvedett - írja az MTI az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) közleménye alapján.

Forrás: Katasztrófavédelem

Az MTI megkeresésére Vitkai Éva, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Oktatókórház sajtófőnöke elmondta, hogy az otthonból a mátészalkai és nyíregyházi tagkórházba vitték a füstmérgezés gyanúja miatt érintetteket. Állapotukról az intézmény nem adhat ki információt.

Mukics Dániel, a OKF szóvivője korábbi közleményében azt írta, hogy a Kossuth Lajos utcában lévő intézményhez öt járművel tizenkilenc tűzoltó vonult ki, az egyszintes épületben huszonöt lakó és két ápoló tartózkodott.

Forrás: Katasztrófavédelem

Az egyik szobában az ágy és a mellette lévő kerekesszék égett, a tüzet egy dolgozó kezdte oltani az ablakon keresztül egy porraloltó-készülékkel, négy idős lakót a tűzoltók mentettek ki.

Az egyik mozgáskorlátozott férfi holttestét az egyik szobában, az ágyon találták meg, huszonhat ember füstmérgezést szenvedett - közölte Mukics Dániel. hozzátette: az izzó részeket a tűzoltók hűtötték vissza, majd egy hőkamerával átvizsgálták, és átszellőztették az épületet.

A tüzet valószínűleg ágyban dohányzás okozta, a pontos keletkezési körülményeit a tűzvizsgálat derítheti ki.

 


 

 

-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában