:o

2024.07.30. 16:36

Mi húzott el az égen Hajdú-Bihar fölött? Mutatjuk a különös fotót!

A jelenséget Hajdúböszörményből és Debrecenből is jól lehetett látni. Olyan is volt, aki UFO-rajnak nézte.

Haon.hu

Különös égi jelenség volt észlelhető Magyarország felett július 27-én, szombat este. Sokan úgy vélték, hogy eljöttek hozzánk az idegenek, és az UFO-k lepték el az eget – írja a Ripost.

UFO, vagy valami más? A különös jelenséget Hajdú-Biharból is lehetett látni
UFO, vagy valami más? A különös jelenséget Hajdú-Biharból is lehetett látni
Forrás: Facebook / Ripost

„Az első gondolatom rögtön az volt, hogy UFO-raj jelent meg az égen”

Hajdú-Bihar vármegyében több helyen, Hajdúböszörmény és Debrecen felett is észlelték az azonosítatlan repülő tárgyakat. Többen készítettek fotót az égen haladó fénypontokról és közösségi platformokon érdeklődtek, hogy mik is lehetnek ezek. Sokak szerint UFO-kat sikerült lencsevégre kapni, voltak, akik műholdakra tippeltek, de olyanok is akadtak, akik szerint földönkívüli hadsereg indított támadást a bolygónk ellen – tette hozzá a lap, amely egy szemtanút is idézett.

Kinéztem az erkélyen és furcsa villogó pontokat láttam. Az első gondolatom rögtön az volt, hogy UFO-raj jelent meg az égen. Csak néztem az eget és nem értettem, hogy mi lehet, ezért kértem segítséget a Facebookon

– fejtette ki a nő.

Ahogy arra a cikk is rámutat, az égen megjelenő villogó pontok nagy valószínűséggel a Starlink műholdcsoport lehetett, ami több, mint 7 ezer műholdból áll, ezeket rendszeresen tévesztik össze azonosítatlan repülő tárgyakkal, azaz UFO-al. Az Elon Musk nevéhez kötődő fejlesztés a világ első és legnagyobb műholdcsoportja, amely alacsony Föld körüli pályán halad, és képes szélessávú internetet biztosítani a világ minden pontján; olyan helyeken is, ahol az internetet vezetékes módon és mobilszolgáltatók által sem tudják biztosítani.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában