Mutatjuk a képet!

2 órája

Debreceni rejtély a Google Mapsen: mit fotóztak a Csokonai Színház mellett?

Beindult a találgatás a kommentelők között, hogy vajon mit sikerült lefényképezni a Liszt Ferenc utcán. Többen szellemnek nézték a gyanús foltot.

Haon.hu

Tele van meglepetésekkel a Google Maps, aki rendszeresen böngészi a népszerű térképszolgáltatás utcaképét, gyakorlatilag bármikor bele-belebotolhat 1-2 nehezen magyarázható jelenségbe. Ilyet fedeztek fel nemrég az egyik debreceni utcán is, sőt a Bors cikke szerint az utcafotók több, paranormális jelenségekkel foglalkozó Facebook-csoportba is bekerültek. Egyesek szerint a Csokonai Színház melletti Liszt Ferenc utcában szellemet sikerült megörökíteni.

Google Maps szellem debrecen
Tényleg szellem látható ezen a Google Maps-fotón?
Forrás: Google Maps

Nagyon meglepődtem, amikor a telefonomon néztem meg, hogy merre kell majd menjek a színház felé és egyszer csak megláttam ezt a valamit. Feltöltöttem a netre, hátha valaki meg tudja mondani, hogy mi ez, mert nekem ötletem sincs

mondta a lapnak a nő, aki rátalált a furcsa jelenségre.

Nem szellem, sokkal inkább…

Ahogy a Bors megjegyzi, a rejtély megoldása azonban jóval egyszerűbb és földhöz ragadtabb, mint a sok találgatás, amit összeírtak a világhálón. A furcsa folt útját végig lehet követni a térkép útvonalán; ezért valószínűleg a Google Maps Street View felvételeit készítő, GoPro kamerával felszerelt biciklis feje látszik elmosódva. 

Google Maps szellem debrecen
A folt másik szögből
Forrás: Google Maps

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában