Születésnap

2023.07.13. 17:23

A Szentírás segíti a mindennapokban a kilencvenéves, debreceni Erzsike nénit

Nagy Lajosné július 9-én ünnepelhette 90. születésnapját, a jeles alkalomból a város önkormányzata csütörtökön köszöntötte meg.

Bucsi Bernadett

Kilencvenéves lett Nagy Lajosné Erzsike néni

Forrás: Kiss Annamarie

A hajdúböszörményi születésű Erzsike néni a pródi tanyavilágban nevelkedett két testvérével együtt, gazdálkodó családban. A férjével 70 éve házasodtak össze, szerelmük mindvégig kitartott. A családfőtől ugyan már sok évtizeddel korábban el kellett búcsúzniuk, az ünnepelt a találkozásunk alkalmával is szeretettel, könnyekkel a szemében idézte fel a férjével közösen eltöltött éveket.

Nagy Lajosné Erzsike néni Debrecen idősköszöntés Haon
Az ünnepeltet Becsky István önkormányzati képviselő köszöntötte
Forrás: Kiss Annamarie

Elmondta, hogy Bagotára költöztek, onnan kerültek Debrecenbe. A cívisvárosban vállaltak munkát, itt építették fel az életüket. Szerették egymást, jól megéltek, és már csak egyvalami hiányzott az életükből. Vágytak a közös gyermekre. Erzsike néni beszélt a Barneválnál töltött munkaévekről is, és elérzékenyülve idézte fel, hogy az ott tartott anyák napi ünnepségre milyen sok évig vágyakozott. Tizenöt év elteltével örülhettek végül a gyermekáldásnak.

Olyan boldogunk voltunk, hogy lesz nekünk is család. Amikor anyák napja volt, úgy csavarodott a szívem. Mentek a Barneválnál dolgozó anyukák, jólesett volna, ha mehetek én is, de hát nekem nem volt családom. Azt mondták, nem is lehet. Amikor megszületett a fiunk, hát annál nagyobb öröm már nem is lehetett volna

– osztotta meg. Férje elvesztése után aztán ismét rátalált a szerelem, élettársával a Szabadságtelepen telepedtek le.

Nagy Lajosné Erzsike néni Debrecen idősköszöntés Haon
Forrás: Kiss Annamarie

Az Istent imádja, a gyerekeket szereti

A kilencvenéves asszony ma már egyedül tölti a mindennapokat, és jó egészségi állapotnak örvend, bár néhány korábban történt baleset miatt csak nehézkesen mozog. Szerencsére a fia mindenben segíteni tudja, egy ikerházban élnek közösen. Két unokája született, továbbá hajdani élettársa három gyermekét és hat unokáját is sajátjaként szereti. Örömmel osztotta meg velünk, hogy egy dédunokával is megajándékozták az elmúlt időszakban. Elmondta,

hálás az Istennek, hogy neki ennyi időt adott, továbbá a családjáért, hiszen mindig is nagyon szerette a gyerekeket. A televízió csak néha szól nála, helyette a Biblia írása segíti az asszonyt a mindennapokban, és ha az ereje engedi, akkor szívesen süt-főz a családjára.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában