Sörfesztivál

2024.08.19. 14:41

Nagyon extrém piákkal rukkolt elő a Beer by Lake – Nagyerdei Sörkert – fotókkal

Pazar díszlettel, jó zenékkel és hatalmas választékkal várják a látogatókat Debrecen legszebb övezetében. Zajlik ugyanis a Beer by Lake – Nagyerdei Sörkert a Debreceni Virágkarnevál kísérőrendezvényeként. Egészen extrém italkülönlegességeket vonultat fel, és hogy tényleg hiteles visszajelzést tudjunk adni, mi is kóstoltunk...

Balogh Efraim

Ezen a helyen hányszor el lehetne sütni, hogy „fogd meg a söröm!”… A Beer by Lake-en, azaz a Nagyerdei Sörkertben jártunk, ami augusztus 16-án, pénteken nyitotta meg kapuit (20-án, kedden ér véget) a Debreceni Virágkarnevál kísérőrendezvényeként. Itt aztán minden volt, mi szem-májnak ingere, úgyhogy körbejártuk a standokat, kóstoltunk és társaságokat kérdeztünk többek között arról, hogy mit isznak.

Beer by Lake, debrecen, nagyerdei sörkert, sör, pálinka, debreceni virágkarnevál
Megnéztük, mit kínál az idei Beer by Lake
Forrás: Czinege Melinda

Beer by Lake Debrecenben: iszonyatosan nagy a sör- és pálinkaválaszték 

Bátorságot ugyan nem kellett gyűjteni, viszont nem mindig adódik az embernek alkalma sör- és egyéb más különlegességeket kóstolni. Úgyhogy mivel éppen nagyon melegünk volt, gondoltuk, iszunk egy limonádét. Mivel ugyanott több üres pálinkásüveg volt a pultra helyezve, mint tele, arra jutottunk, ez az ágyas felhozatal csak nem lehet rossz, ha már ennyien viszik.

Kis nézelődés-válogatás után végül a csípős paprikás pálinka mellett tettem le a voksomat, s bár nagy volt a mellény, azért majd’ kilöttyent a másik, megremegő kezemből a limonádé a kétcentes illatától. Vidéken szokták mondani, hogy nem az a jó pálinka, amelyik finom, hanem ami üt. Be kell valljam, soha rosszabbat, persze, megkérdezett alanyaimat hagytam később beszélni, mert kb. még negyedóráig marta a torkomat az amúgy jóízű „kerítésszaggató”.

És hát volt, akit bőszen nyilatkozó kedvében találtunk meg, Kitti és párja, Peti egy másik párral érkeztek a Nagyerdőre, s mivel barátaik még soha nem jártak Debrecenben, úgy gondolták, eljönnek a virágkarneválra. A „társaság legaktívabb szóvivője” képzeletbeli címet Peti nyerte, aki készségesen újságolta, hogy kiwis, meggyes, cseh és füstölt belga sört is kóstoltak. Majd amikor felmerült a kérdés, hogy becsúszik-e más is a „folyékony kenyéren” kívül, esetleg egy kevéske pálinka, nagy levegőt vett, de Kitti szigorú fejrázása miatt az „igen” helyet egy „háááát…” jött ki a száján.

Egyébként Peti úgy véli, hogy ha nem lenne ingyenes a rendezvény is simán elmenne ugyanúgy, annyira színvonalas. Nem mellesleg jók a sörök, az ételek, a háttérben szóló zenék és a díszlet is, így ez a vibe iszonyatosan magával ragadja.

Megtudtuk, mi történik, ha fagyis sört iszunk

Találkoztunk egy másik társasággal is, akik ugyan többségében budapestiek, de Békés vármegyéből látogattak Debrecenbe. Tamás az egyetlen cívisvárosi közöttük, aki elmondta, hogy a virágkarneválon is ott lesznek majd kedden a családdal.

Zárjuk beszámolónkat a Z generáció képviselőivel, akik jó pár repohárral, dobozos sörrel és lombikkal az asztalon ültek az egyik bódé előtt. Rejmi és haverjai nagyon dicsérték a söröket, sőt, amiket ittak, azokat a legjobbnak tartották addigi tapasztalataik alapján, de terveztek más márkáknak is esélyt adni még a nap folyamán. Anna és Lara bár nem kifejezetten kedveli a söröket, megtalálták a kedvükre valót: inkább koktéloztak. A banda tagjai közül egyébként mindenki Debrecenen kívülről jött a Nagyerdőre: Józsáról, Hajdúszoboszlóról, Hajdúsámsonból és Heves vármegyéből.

Mi még azért tettünk egy próbát a sörökkel is, miután elmúlt a csípős paprika pálinka enyhén fojtogató hatása, és egy smoothie-ra hajazó mangófagyis verzió mellett szavaztunk a bőség zavarában, s mindjárt tele is öntötték a poharunkat. Ha a pálinka után azt kívántam magamnak, soha rosszabbat, akkor ebben az esetben nem túlzok talán, ha úgy gondolom, soha jobbat nem ittam még. 

A hosszú hétvégén egyébként a szokásosnál is jobban pezseg Debrecen, íme néhány beszámolónk: 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában