Programajánló

2 órája

Guinness-rekord-kísérlettel és Győzikével vár a Hadházi Káposztás Napok

Nem csak a gasztronómia szerelmeseinek kedvez a fesztivál. A Hadházi Káposztás Napok a különleges ételek mellett számos más izgalmas programmal, sztárfellépővel is várja az érdeklődőket.

Haon.hu

Idén 19. alkalommal rendezik meg a Hadházi Káposztás Napokat

Forrás: Napló-archív

Idén 19. alkalommal rendezik meg szeptember 27. és 29. között, péntektől vasárnapig a Hadházi Káposztás Napokat. A fesztivál elsődleges célja, hogy Hajdúhadház megtartsa a régi időkre visszanyúló, káposztatermesztéssel és feldolgozással kapcsolatos hagyományait, átadva azokat a fiatalabb generáció számára is. A középpontban a gasztronómiai és kulturális események állnak, a különleges káposztás ételek igazi kulináris kuriózumot szolgáltatnak. Külön érdekesség, hogy ezúttal Guinness- rekord-kísérlet is lesz vasárnap Kovács Lázár séf közreműködésével. Ha sikerül minél több embernek egyszerre káposztás lepcsánkát sütnie, az bekerül a rekordok könyvébe. A gasztronómiai rendezvénysorozat műsorvezetője Molnár Csilla, a főzőversenyek zsűrijének elnöke Kovács Lázár lesz, de Gáspár Győző és felesége, Bea asszony is aktívan részt vesznek a lebonyolításban – tudatta portálunkkal a hajdúhadházi polgármesteri hivatal.

Gáspár Győző és felesége, Bea asszony is aktívan részt vesznek Hadházi Káposztás Napok lebonyolításában
Gáspár Győző és felesége, Bea asszony is aktívan részt vesznek Hadházi Káposztás Napok lebonyolításában
Forrás:  MW-archív

Óriási bulival vár a Hadházi Káposztás Napok

Pénteken a Hajdúhadházi Káposztás Konferenciával veszi kezdetét az esemény, középpontban a hadházi lapos káposztával, annak termesztése, feldolgozása és fogyasztása lesz a téma. 

Este sztárfellépők és dj-k szórakoztatják a közönséget, ott lesz Opitz Barbi, Kállay-Saunders András, Oláh Gergő, DJ Lovas, DJ Zales, a 4FClub és Yamina.

Szombaton 24 vármegyei település mutatja be értékteremtő közfoglalkoztatási tevékenységét közfoglalkoztatási kiállítás keretében. Ugyanezen a napon a Borockás Néptáncegyüttes, a Tiszacsegei Hagyományőrző Néptánc Egyesület, valamint a Kisliget Néptáncegyüttes fürge lábú táncosai ropják a jókedv fokozásáért, de Heit Lóri és zenekara is mikrofont és hangszert ragad. 

DSC_4989
A fesztiválon Opitz Barbi és számos más sztárfellépő is biztosítja majd a szuper hangulatot
Forrás: MW-archív

A Triász zenekar a 70-es-90-es évek rockdalaival lép fel, az Animal Cannibals koncertje pedig igazi zenei csemegét kínál. Lesz Rapcity Freestyle Show, Extrém Triál Show, Thai Chi és Wing Chun Taoista harcművészeti bemutató, Káposztás Kosárlabda Gála, veteránkerékpár-kiállítás, motoros találkozó és felvonulás, versenyautó-kiállítás, valamint sportolásra is lehetőség nyílik: labdarúgás, ökölvívás, kosárlabda és íjászat várja az érdeklődőket, a kisebbek pedig nyugodtan hozhatják a nyuszimotort is.

Vasárnap az ételeké lesz a főszerep, a rekordkísérlet mellett a főzőverseny is ekkor zajlik. Fellép ezen a napon a Hajdúhadházi, Hajdúsámsoni és Újfehértói Mazsorett Együttes, a Magyar Honvédség Debreceni Helyőrségi Zenekara koncertet ad, és a Hajdúhadházi Népdalkör nevéhez híven dalra fakad, Békefi Viki és YaOu pedig a Disney-mesék a legszebb dalaival szórakoztatja a közönséget. Aki pedig zenei irányultságát tekintve a vonósok felé elkötelezett, meghallgathatja Tordai Zoltánt és zenekarát Simon Boglárka színművésznő közreműködésével. A Dance and Drill Crew tánccsoport látványos előadása mellett az MH Bocskai István 11. Páncélozott Hajdúdandárjának a katonai bemutatója is látható lesz.

A programokról részletes leírás, valamint a belépőjegyekkel kapcsolatos információk itt láthatóak.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában