Sziréna

2 órája

Brutális erejű karambolban halt meg egy kerékpáros Debrecen és Létavértes között – fotókkal

Az ütközéstől kettétört az elektromos kerékpár, a darabjai egy másik autónak is nekicsapódtak. A vádlott másfél évnyi felfüggesztett fogházat kaphat a 2023 őszén történt halálos baleset miatt.

Haon.hu

Vádat emelt az ügyészég egy férfi ellen, aki egy kanyarban kisodródva okozott halálos balesetet még 2023 őszén Debrecen és Létavértes között.

halálos baleset debrecen létavértes
A halálos baleset helyszíne
Forrás: ügyészség

Így történt a halálos baleset Debrecen és Létavértes között

A vádirat szerint a vádlott 2023. szeptember 3-án 16 óra 50 perc körül személygépkocsival közlekedett Létavértes felől Bánk irányába borult, esős időben vizes aszfalton. egy jobbra ívelő kanyarhoz érkezve a jármű sebességét nem az időjárási és útviszonyoknak megfelelően választotta meg, ezért átsodródott a szemközti sávba, ahol az autó jobb elejével nagy sebességgel nekiütközött a szemből érkező, elektromos kerékpárral közlekedő sértettnek – írta a hajdú-bihari főügyészség.

Az ütközést követően az elektromos kerékpár az első villánál kettétört, a sértett az úttestre esett, a vádlott személygépkocsija pedig a bal oldali füves árokban állt meg. A kerékpár alkatrészei szétrepültek, több darabja nekicsapódott a sértett mögött haladó személygépkocsinak.

A baleset következtében a sértett olyan kiterjedt, súlyos sérüléseket szenvedett, hogy kórházba szállítást követően életét vesztette.

halálos baleset debrecen létavértes
A karambol esős időben történt
Forrás: ügyészség

Az ügyészségi közlemény rámutat: a vádlott KRESZ-szabályszegő magatartása vezetett a balesethez és okozta a sértett halálát.

A Debreceni Járási Ügyészség a férfi ellen halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A vádiratban mértékes indítványként rögzítette, hogy amennyiben a vádlott beismeri a bűncselekmény elkövetését a vádiratban foglaltak szerint és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, őt a járásbíróság 1 év 6 hónap fogházbüntetésre ítélje, melynek végrehajtását 2 évi próbaidőre függessze fel, továbbá 2 évre tiltsa el a közúti járművek vezetésétől. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában