Szuper élmények

2 órája

Felejthetetlen élményeket szereztek a diákok a debreceni erdei iskolában

Az Erdei Iránytű Program részeként több száz hátrányos helyzetű diák vehetett részt változatos programokban.

Haon.hu

Az Agrárminisztérium és az Országos Erdészeti Egyesület közreműködésével megvalósuló Erdei Iránytű Program részeként hátrányos helyzetű települések 2-6. osztályos tanulói töltöttek el egy-egy napot az Erdőspusztai Bemutatóház és Arborétum területén – tudatta portálunkkal a Nyírerdő Nyírségi Erdészeti Zrt. Az erdei iskola számos programmal várta az érkező diákokat.

Az erdei iskola alatt a diákok a növény- és állatvilágával is megismerkedtek
Az erdei iskola alatt a diákok a növény- és állatvilágával is megismerkedtek
Forrás: Nyírerdő Zrt.

A Nyírerdő Zrt. Nagyerdei Erdészeti Erdei Iskolája szervezésében szeptemberben több mint 240, Hajdúszovátról, Penészlekről, Nyírvasváriból, Pocsajból és Mezőcsátról érkező diák vett részt erdőpedagógiai programokon.

Ennek során nemcsak a debreceni Erdőspuszták növény- és állatvilágával ismerkedtek meg, hanem betekintést nyertek a vákáncsosok életmódjába, és a kilátóból megcsodálták az őszi tájat is. A gyerekeket tízórai és meleg ebéd várta, délután pedig játék került a középpontba.

Több mint 240 diák vett részt erdőpedagógiai programokon
Forrás: Nyírerdő Zrt.

A Művészetek Völgye támogatásával lebonyolított Aktívan az osztállyal elnevezésű programban további 160, tunyogmatolcsi illetve karcagi hátrányos helyzetű diák érkezett az erdei iskolába az elmúlt időszakban. Az Erdőspusztai Bemutatóház és Arborétum területén erdészeti és erdőpedagógiai foglalkozások várták őket, és sportprogramon is kipróbálhatták magukat.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában