Programajánló

3 órája

Varázslatos éjszakai kalandra invitál a Zsuzsi gőzös

A Bátrak Erdejében igazi misztikus kalandban lehet része a természet kedvelőinek.

Haon.hu

A természet kedvelői örülhetnek, hiszen itt a lehetőség egy igazán különleges kalandra, ahol felfedezhetik az éjszakai erdő titkait. Október 26-án, szombaton 16.30-tól a Bátrak Erdejébe invitálnak minket, ahol a természet misztikus oldalával is megismerkedhetünk, miközben legyőzzük a sötétségtől való félelmeinket. A debreceni Zsuzsi gőzössel induló kalandon bagoly-les és éjszakai túra is vár, mindezt egy igazán varázslatos, őszi hangulatban – derült ki a Zsuzsi Erdei vasút sajtóközleményéből.

A Zsuzsi gőzössel induló kalandon bagoly-les és éjszakai túra is várja az érdeklődőket
A Zsuzsi gőzössel induló kalandon bagoly-les és éjszakai túra is várja az érdeklődőket
Forrás:  Napló-archív

A Zsuzsi gőzös részletes programja:

  • 16.30Indulás a Ruyter utcai állomásról, utazás a 101 éves Zsuzsi gőzössel. A kaland a Zsuzsi Erdei Vasút 101 éves gőzösének fedélzetén kezdődik, amelynek fényei, gőze és melege átsegít a sötétségen. Ez a történelmi vasút nemcsak az erdő mélyébe visz, de a gőz ereje is segít elűzni a félelmeket, és megalapozza az éjszakai kaland hangulatát.
  • 17.40Az éjszaka nesztelen ragadozói: bagoly-les és felgyógyult bagoly elengedés. Felfedezhetik az éjszakai erdő titkait, és megismerhetik a bagolyfélék és a denevérek rejtélyes világát. A Hortobágyi Madárpark és Madárkórház Alapítvány jóvoltából egy felgyógyult bagoly elengedésére is sor kerül, miközben a nesztelen ragadozók életéről is hallhatunk.
  • 18-19 Éjszakai túra: Bemerészkedés be az erdő mélyébe egy izgalmas éjszakai túra során. Elektromos töklámpást érdemes hozni, hogy fényeddel felfedezd az éjszaka titokzatos életét, és legyőzd a sötétségtől való félelmedet.
  • 19 óraZseblámpás kincskereső: a zseblámpák fénye segít majd megtalálni az erdő mélyén rejtőző kincseket. Vajon ki lesz a legügyesebb felfedező?
  • 20 óra Visszaindulás Hármashegyaljáról: a túra és kincsvadászat után visszatérés a Zsuzsi Erdei Vasúttal Debrecen városába.

Egyéb tudnivalók:

  • Büfé a helyszínen üzemel, e mellett a Természet Házában finom sütőtök és őszi-októberi gyümölcsök vásárlására is lehetőség lesz.
  • Kérik, hozzatok magatokkal kényelmes időjárásnak és évszaknak megfelelő esti öltözetet, elemlámpát és elegendő ivóvizet.

Várnak mindenkit szeretettel egy felejthetetlen estére. Regisztrálni a rendezvényre itt lehet.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában