Karrier

Tegnap, 10:13

Újabb 100 diák kapcsolódott be a BMW debreceni duális szakképzési programjába

A BMW Group Gyár programjában így már összesen 200 diák tanul.

Haon.hu

Közel háromszoros túljelentkezést követően újabb 100 diákkal indult el a BMW Group Gyár Debrecen duális szakképzési programjának második tanéve, összesen már 200 fővel. Az első képzési évben tanulmányait megkezdő száz tanuló mindegyike sikeresen zárta a tanévet, és a körükben rendkívül pozitív fogadtatásra talált a BMW Group Gyár Debrecen és a Debreceni Szakképzési Centrum hangsúlyosan gyakorlatorientált programja – hívta fel rá a figyelmet az autopro.hu.

Újabb száz diákkal indult el a BMW Duális Szakképzési Programjának második tanéve
Újabb száz diákkal indult el a BMW Duális Szakképzési Programjának második tanéve
Forrás: BMW Magyarország

A program első- és másodéves diákjai szeptember 9-én kezdték meg tanulmányaikat. A debreceni BMW-gyár és a Debreceni Szakképzési Centrum (DSzC) által alapított BMW Group Duális Szakképzési Programban résztvevő diákok a legmodernebb, járműgyártással kapcsolatos technológiákkal ismerkednek meg, és a képzés végére otthonosan mozognak az Ipar 4.0 és többek között a robotika, a 3D nyomtatás, a virtuális és a kiterjesztett valóság világában.

Kiemelkedő karrierút a lányoknak is a BMW-nél

A képzések a lányok számára is kiemelkedő karrierutat kínálnak, amelyet a vállalat számos formában igyekszik népszerűsíteni.

A vállalatnál idén megrendezett Lányok napja alkalmából több mint 170 általános, és középiskolás lány nyert bepillantást a mechatronika, a gépjárműmechatronika, az elektronika és az informatika világába, kipróbálhattak több, a gyárban használt szerszámot, áramköröket építhettek és megnézhették, hogyan dolgoznak a gyár robotjai.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában