Helyi gazdaság

2024.09.11. 18:43

Ez nem a Szárnyas fejvadász egyik helyszíne, a fotó Debrecen mellett készült

Nem sci-fi, hanem a valóság. Látványos esti képeken mutatták meg a kivilágított BMW-gyárat.

Haon.hu

Sárga, kék és lila fények veszik át az uralmat a debreceni BMW-gyár területén naplementekor, ez látszik azokon az esti drónfotókon, amiket szerdán osztott meg az üzem Facebook-oldala. A képekbe belenagyítva egy csomó érdekesség kiszúrható, például a kivilágítva még nagyobbnak tűnő parkolók, vagy a kommunikációs központ épületén kétoldalt elhelyezett hatalmas fénycsíkok.

Esti drónfotókon mutatták meg a debreceni BMW-gyárat
Esti drónfotókon mutatták meg a debreceni BMW-gyárat
Forrás: Facebook / BMW Group Gyár Debrecen

„Továbbra is gőzerővel zajlik debreceni gyárunk építése és a technológia telepítése. Kollégáinkkal közösen készülünk az idén megkezdődő próbagyártásra és a teljesen elektromos Neue Klasse modellek sorozatgyártására 2025-től” – írták a bejegyzésben.

A debreceni üzemmel kapcsolatos hír volt nemrég, hogy már készülnek a villanyomtorok az itteni gyárból 2025-től kigördülő Neue Klasse modellekbe, beindult ugyanis az előgyártás a BMW steyri üzemében. A folyamat a gyártóberendezések tesztelésére és a legyártott motor kipróbálására szolgál.

Szeptember elején pedig bejelentették, hogy monumentális, 70 futballpályányi nagyságú napelempark épül a gyár területén. A park 250 ezer háztartás ellátására alkalmas áramot fog termelni.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában