Új vezetője van a Debrecen Nemzetközi Repülőtérnek

Király Tamás helyén Györke Ernő folytatja a munkát. A Debrecen Nemzetközi Repülőtér új vezetésétől többek között azt várják, hogy a tervben lévő korszerűsítési és infrastrukturális beruházások gyorsan és hatékonyan valósuljanak meg.

Haon.hu

Új vezetőt neveztek ki a Debrecen Nemzetközi Repülőtér élére, szeptember 20-ával Györke Ernő iparági szakember váltotta Király Tamást a reptér szerdai közleménye szerint. Mint írták, Györke Ernő több évtizedes széles körű nemzetközi légi közlekedési és logisztikai iparági tudással, valamint jelentős vezetői tapasztalattal rendelkezik, valamint a Malév GH volt forgalmi igazgatójaként kellő tapasztalattal és átfogó tudással bír a légközlekedési igények kiszolgálásban. Király Tamás a munkája elismerése mellett közös megegyezéssel távozott a reptér éléről, írták.

Szeptember 20-ával új ügyvezetőt neveztek ki a Debrecen Nemzetközi Repülőtér élére
Szeptember 20-ával új ügyvezetőt neveztek ki a Debrecen Nemzetközi Repülőtér élére
Forrás: Napló-archív

A közlemény rámutat, a Nemzetgazdasági Minisztérium, a Debreceni Vagyonkezelő és az Airport Debreceni Holding Vagyonkezelő Zrt. tulajdonában álló debreceni repülőtér forgalma folyamatosan erősödik, a 2012-2019 közötti időszak teljesítménye érdemben lendítette fel a beutazó turizmust és jelentős befektetés-ösztönző hatást gyakorolt a vonzáskörzetére. A Debrecen Nemzetközi Repülőtér gazdaságfejlesztő és élénkítő hatása vitathatatlan a már Debrecenben működő, valamint a betelepülő gazdasági társaságok, a Debreceni Egyetemen tanuló külföldi hallgatók, valamint a város idegenforgalmi szektorában működő szállodák, éttermek, kulturális- és sportintézmények vonatkozásában – írta a reptér.

Hozzátették, a Nemzetgazdasági Minisztérium, a Debreceni Vagyonkezelő és az Airport Debreceni Holding Vagyonkezelő Zrt. egyaránt elkötelezett a repülőtér teljesítményének további fokozása, a műszaki beruházások és a forgalmat generáló járatfejlesztések mellett.

A pandémia előtti szintre hoznák vissza a Debrecen Nemzetközi Repülőtér forgalmát

A tulajdonosok elvárják az új vezetéstől, hogy a logisztikai forgalom és a személyszállítás teljesítménye mielőbb elérje a pandémia előtti szintet. A tulajdonosok ennek érdekében azt is elvárják, hogy a tervben lévő korszerűsítési és infrastrukturális beruházások gyorsan és hatékonyan valósuljanak meg

– olvasható a közleményben.

A Nemzetgazdasági Minisztérium, mint az állam többségi tulajdonrészének tulajdonosi joggyakorlója továbbra is támogatni fogja az üzletmenet folytonosságát annak érdekében, hogy a Debrecen International Airport a régió meghatározó kereskedelmi repülőterévé váljon. Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter mindezeken túlmutatóan elvárja az új ügyvezetőtől, hogy olyan fejlesztési koncepciót dolgozzon ki, amely révén a Debrecen Nemzetközi Repülőtér a térség meghatározó repülőtere és logisztikai csomópontja legyen – részletezték a híradásban.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában