Beruházás

2 órája

Belvízelvezető hálózatát korszerűsítené Zsáka

Több kilométeres szakaszt érint a fejlesztés.

Haon.hu

Belvízelvezető rendszere fejlesztéséhez keres kivitelezőt Zsáka önkormányzata. Az október 7-ei Közbeszerzési Értesítőben megjelent részletes tervek szerint a munka érinti a Deák Ferenc utcát a Temető utca és a Nagy Sándor utca között (páratlan oldal). Itt a rekonstrukció során a burkolt mederelemeket korszerűbbekre cserélik. Az utca mélypontja a Vasvári utca környezetében van, itt a mederelemek tisztítását is elvégzik a víz biztonságos lefolyása érdekében. A Deák Ferenc 71/A számtól a Biczó-Fülöpéri csatorna felé található nyílt földmedrű árkot burkolják.

Belvízelvezető hálózatát fejlesztené Zsáka
Belvízelvezető hálózatát fejlesztené Zsáka
Forrás:  Illusztráció / MW-archív

A Vasvári Pál utcán a meglévő burkolt árokrendszer rekonstrukciója valósul meg a Deák Ferenc utca kereszteződésétől egészen a befogadóig. A 2. számú lecsapoló csatornát is korszerűsítik a  Dankó–Mikszáth utca kereszteződésétől a befogadóig.

Mátyás király utca páros oldalán az árokszakaszt előregyártott mederelemekkel burkolják, a nyílt jellegét megtartva; az összegyűlt csapadékvíz a Mikszáth Kálmán utcai burkolt belvízelvezető árkokon keresztül jut a 2-es lecsapóló csatornába. A Mikszáth Kálmán utcán lévő árkokat tisztítják a jobb lefolyás biztosítása érdekében.

A Kossuth utca a 10. szám és az Árpád fejedelem utca között a meglévő árok előregyártott mederelemmel történő kiépítése valósul meg. A Kossuth utca 1. számtól a Bocskai utcáig, a bal oldalon a Kossuth u. 2-10. szám között, a Coop bolttól új vízelvezető rendszer létesül, a meglévő árokrendszerhez bekötve.

A Bocskai utcában a meglévő burkolt árokrendszer rekonstrukciója valósul meg a Kossuth utca kereszteződésétől a befogadóig. A Szabadság tér–Rákóczi utca 3. közötti szakaszon az utolsó ingatlanig burkolt, majd azt követően földmedrű árkot alakítanak ki. A Bethlen Gábor út 15. szám és a posta épülete közötti szakaszon egy távlati fejlesztés első lépéseként az önkormányzat az úthoz közel eső burkolt árkok lefedését szeretné megoldani a további szakasz burkolt árkainak jellegét megtartva. A Bethlen Gábor út 12. számtól a Petőfi utcáig az út és a járda nyomvonala közötti kevés hely miatt a meglévő árok lefedését úgy oldanák meg, hogy a gyalogos, illetve a kerékpáros forgalomra szánt felület ezzel növekedjen. A korszerűsítés során a befogadóként szolgáló meglévő árkot szükséges rendezni.

A munkálatok összesen 5 ezer 467 méter hosszú szakaszt érintenek, azokra 8 hónap áll majd rendelkezésre, az ajánlatokat október 30-ig várják.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában