Időjárás

2024.07.02. 08:16

Átmenetileg enyhül a kánikula, eső is várható Hajdú-Biharban

Haon.hu

Jó, ha van nálunk esernyő

Forrás: MW-archív

Az elmúlt napokhoz képest jóval enyhébb idővel kezdődött a nap kedden Debrecenben és Hajdú-Biharban egyaránt. A Köpönyeg előrejelzése szerint sokfelé lehet ma felhős az ég, a délelőtti és a kora délutáni órákban több helyen lehet eső, zápor vagy akár zivatar is. A hőmérséklet jóval alacsonyabb lesz, mindössze 25 fokig emelkedhet a hőmérő higanyszála, míg éjjel egészen 14 fokig hűlhet vissza a levegő. A szél mérsékelt lesz.

Az országos előrejelzés szerint északnyugat felől egyre több napsütésre számíthatunk, de keleten még gyakran lesz gomolyfelhős az ég, és itt zápor, zivatar is kialakul. Többfelé lesz erős az ÉNy-i szél. Felfrissül a levegő: délután a legtöbb helyen 30 fok alatt marad a hőmérséklet.

A mai napon fronthatás nem terheli szervezetünket. Helyenként előfordulhat zápor, zivatar. A meleg, zivataros időben fülledtté válhat a levegő. Sokaknál jelentkezhet fejfájás, nyugtalanság, a légúti betegeknél nehézlégzés. Az arra érzékenyeknél álmosságérzet és nagyfokú fáradékonyság jelentkezhet. Jelentősebb egészségügyi panasz esetén (fulladás, légszomj) kérjen orvosi segítséget!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában