Időjárás

2024.08.27. 16:45

Csak úgy kopogott a cseresznye nagyságú jég Debrecenben – fotókkal, videókkal

Jött, látott, és beborította a kerteket. A facebookos csoportokat ellepték a debreceni jégesőről készült felvételek.

Haon.hu

Nem úsztuk meg felhőszakadással, jégesőt is hozott a keddi zivatar Debrecenbe, az időjárással foglalkozó Facebook-csoportokban gyakorlatilag egymást érték a kisebb-nagyobb jégdarabokról posztolt fotók és videók délután.

Jégeső csapott le Debrecen-Józsára is kedden
Jégeső csapott le Debrecen-Józsára is kedden
Forrás: Facebook 

A zuhé a jelentések szerint nem tartott sokáig, de nagyon intenzív volt, ez látszik a lentebbi felvételeken is. Csak úgy kopogtak a jégdarabok az autókon, háztetőkön.

Józsán például ilyen volt a helyzet:

De ezen a videón is jól látszik, hogy nem csak sima nyári záporról volt szó:

Volt, ahol cseresznye nagyságú darabok estek, míg máshol ennél valamivel apróbb szemű jég miatt borultak fehérbe a kertek.

Jégesőt jósoltak a meteorológusok is

A HungaroMet figyelmeztető előrejelzése azt írta, elsősorban a délutáni, esti órákban számíthatunk zivatarokra, nagyobb számban a középső országrészben, illetve részben keleten, legkisebb eséllyel pedig a Dunántúl nyugati felében. A zivatarokat délután, este átmenetileg viharos szél, kisebb méretű jég és lokálisan intenzív csapadék kísérheti. Az éjszakai órákban csökken a zivatarhajlam.

Hajdú-Biharra elsőfokú figyelmeztetést adtak ki keddre a zivatarveszély miatt. Emellett a várható magas középhőmérséklet miatt is elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában