Időjárás

2024.09.14. 08:44

Ezt nem ússzuk meg szárazon, Hajdú-Bihart is elmossa ma az eső

Újabb kiadós eső jön észak felől, elsőfokú figyelmeztető előrejelzést adott ki a HungaroMet.

Haon.hu

Hazánk időjárását egy mediterrán ciklon határozza meg. Az ég erősen felhős vagy borult lesz. A reggeli órákban átmenetileg szünetelhet a csapadék, de késő délelőttől észak, északkelet felől újabb kiadós esőzés várható többfelé. A nappali hőmérséklet 10 és 16 fok között alakul. Az északnyugati szél megerősödik, helyenként viharos széllökések is előfordulhatnak – olvasható a köpönyeg.hu országos előrejelzésében.

Esővel és hűvös, őszi idővel indul a hétvége Debrecenben
Esővel és hűvös, őszi idővel indul a hétvége Debrecenben
Forrás:  Illusztráció / Napló-archív

Debrecenben a napi hőmérséklet 11 és 15 fok között alakul. Jó lesz az esernyőt egész nap magunknál tartani, hiszen egy időre velünk marad az esős idő, Hajdú-Bihar egészére elsőfokú figyelmeztető előrejelzést adott ki a HungaroMet.

A meteorológusok szerint 24 óra leforgása alatt több mint 20 mm csapadék hullhat.

Orvosmeteorológia

Erős hidegfronti hatás terheli szervezetünket. A megfigyelések szerint ilyenkor a szív-és érrendszeri betegeknél mellkasi fájdalom, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet, valamint a stroke kialakulásának kockázata is magasabb lehet. A frontra érzékenyeknél általános tünetként fejfájás, vérnyomás-ingadozás, szédülés jelentkezhet, valamint az epileptiform rosszullétek gyakorisága is megnőhet, a krónikus betegségek tünetei (ízületi fájdalmak stb.) is felerősödhetnek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában