Időjárás

2024.09.09. 07:31

Már csak néhány órát kell kibírni, Hajdú-Biharba is megérkezik a lehűlés

Nappal még meleg lesz, délutánra azonban keletre is megérkezik a lehűlés. Este többfelé elered az eső is.

Haon.hu

Úgy tűnik, a nyári időnek leáldozott, ugyanis hétfőn végre elérte az országot a nyárzáró hidegfront. Reggel még hűvös, de napos idő várható Debrecenben és Hajdú-Biharban, ráadásul a hőmérséklet délután még megközelíti a 30°C fokot, ám a HungaroMet előrejelzése szerint estére az ország keleti felébe is megérkezik az eső, ezzel együtt a hűvösebb idő is.

A nap során egyre több helyen lesz szükség az esernyőre, végre Hajdú-Biharban is eshet az eső
A nap során egyre több helyen lesz szükség az esernyőre, végre Hajdú-Biharban is eshet az eső
Forrás: MW-archív

Kiadós eső érkezik

Az országos előrejelzés szerin általában erősen felhős vagy borult idő várható, az északkeleti harmadban délelőtt, késő délután a Dunántúl nyugati felén lehet szakadozottabb a felhőzet. A Dunántúlon és a Duna-Tisza közén is számíthatunk esőre, záporokra, helyenként zivatar is előfordulhat. 

A csapadékzóna az ország keleti harmadát estefelé éri el.

A legnagyobb mennyiség nyugaton, északnyugaton valószínű. A délkeleti szél napközben több helyen megerősödik, majd délutántól a Dunántúlon északira, északnyugatira fordul a légáramlás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 32 fok között várható, az Alföld keleti részén lesz a legmelegebb, az Észak-Dunántúlon a hűvösebb. Késő estére 16, 24 fok közé hűl le a levegő.
A jelenlegi adatok szerint kedd reggelig Hajdú-Biharban is kiadós eső várható.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában