Időjárás

18 órája

Eddig tartott a jó idő Hajdú-Biharban?

A keddi időnek szerdán már alig lesz nyoma. Többfelé eredhet el majd az eső.

Haon.hu

Esős időjárás várható Debrecenben is

Forrás: Napló-archív

Napos, kissé felhős idővel indult a szerda reggel Debrecenben és Hajdú-Biharban egyaránt. A Köpönyeg előrejelzése szerint a kellemes időjárást követően fokozatosan borul be az ég, majd több helyen várható eső is. A hőmérséklet egészen 21 fokig emelkedhet, éjszaka 13 fokra lehet számítani. A szél mérsékelt marad.

Az országos előrejelzés szerint a nap első felében szórványosan alakul ki eső, zápor. Délután nyugat felől csökken a felhőzet, egyre nagyobb területen süt ki a nap. Sokfelé lesz erős a DNy-i szél. 20 és 25 fok között alakul a hőmérséklet.

Erős melegfronti hatás terheli szervezetünket, mely különösen megviselheti az időseket és a krónikus betegeket, de az egészséges szervezetre is hatással lehet. Az arra érzékenyeknél fejfájás, alvászavar, fáradékonyság jelentkezhet, továbbá fizikai és szellemi teljesítő képességünk is romolhat. Ennek köszönhetően sokaknál figyelmetlenség, koncentrációs zavar jelentkezhet, ami növeli a balesetek előfordulásának kockázatát. A szív-és érrendszeri betegeknek különösen megterhelő ez az időjárási helyzet. Náluk jellemzően vérnyomás-ingadozás, szédülékenység alakulhat ki.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában