sziréna

2019.10.12. 11:24

Gázszivárgáshoz, kazántűzhöz riasztották a tűzoltókat

Egy tíz emeletes debreceni társasházban is felcsaptak a lángok, a belvárosban pedig ételleégés okozott riadalmat.

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

Ételleégés miatt vonultak a tűzoltók péntek délután a debreceni Rákóczi utca egyik kertes házához. A lánglovagok elvégezték az ingatlan átszellőztetését. Délután az Ibolya utcán égett egy fém hulladékgyűjtő, amit a katasztrófavédelem munkatársai eloltottak.

Gáz szivárgott egy öt köbméteres gáztartály csapjánál Hajdúszováton. A hajdúszoboszlói tűzoltók a gázszolgáltató kiérkezéséig vízsugár mellett biztosították a helyszínt.

Tűz keletkezett késő este Debrecenben, egy Domokos Lajos utcai tíz emeletes társasház szemétledobójában. A tűzoltók eloltották a lángokat, majd a hulladéktárolót kivitték az épületből. Ezt követően átvizsgálták, átszellőztették az épületet. Lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Kigyulladt egy családi ház mellé épített kazánház Hajdúböszörményben, a Szénássy utcában. A tűz átterjedt a körülbelül száz négyzetméteres főépületre is. A városi tűzoltók két vízsugárral fékezték meg a lángokat. Lakosságvédelmi intézkedésre ebben az esetben sem került sor – tájékoztatott a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei szóvivője.

Az elmúlt 24 óra rendőri intézkedései

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság közlése szerint a megyében a rendőrök az elmúlt 24 órában 1 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, amely könnyű sérüléssel végződött. A szolgálatot ellátó állomány 9 személyt fogott el, akik közül 8 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, míg 1 személyt a vele szemben érvényben lévő körözés alapján. A rendőrök 14 személyt állítottak elő, közülük 3 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 3 esetben történt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában